Domovina

EVO ZAŠTO EPIDEMIJA MORA TRAJATI! Na svakom covid testu država zaradi čak 2200 posto

Država naredi OBVEZNO testiranje. Onda državni HZJZ nabavi testove za 6,5 kuna po komadu, a građanima ih naplati 150 kn.

Vrtoglavih 2200 posto iznosi čista zarada po svakom brzom antigenskom testu na SARS-Cov-2, kojeg Hrvatski zavod za javno zdravstvo provede na građanima. Stoga ne čudi da je ta državna institucija prošle godine zaradila 100 milijuna kuna više od plana. 

O kakvoj se prljavoj raboti radi vidi se iz dokaza kojeg je objavio aktivist Ivan Pokupec.

On je naime došao do fakture koja opisuje narudžbu rapid SARS-Cov-2 testova domaće tvrtke Hamapharm d.o.o. iz Kine, a najzanimljiviji dio jest cijena komada: 1,02 američkih dolara ili oko 6,50 kuna.

EVO ZAŠTO EPIDEMIJA MORA TRAJATI! Na svakom covid testu država zaradi čak 2200 posto
www.crodex.net

To ne bi bilo čudno da HZJZ i privatne klinike testiranje tom istom vrstom testa građanima naplaćuju između 150 i 200 kuna!

– Zanimljivo, i sama država je odlučila kroz HZJZ sudjelovati u profiterstvu, nudeći uslugu testiranja po “bagatelnoj”, 2.200% većoj cijeni od nabavne! Do ponedjeljka ste možda mogli reći da se radi o biznisu, kada je testiranje bilo pitanje izbora… No onog trenutka kada je država testiranje postavila kao uvjet za pristupanje zdravstvenoj skrbi, to je postalo PROFITERSTVO!’, upozorio je Pokupec.Loading…

I zaista na web stranicama HZJZ-a piše kako je jedinična cijena za brzi antigenski test 150 kuna.

– Čak i nakon rebalansa HZJZ-u  je više od 61 milijuna kuna ostalo kao višak prihoda od prošle godine,  koji uz sav trud nisu uspjeli potrošiti. Jako je teško od ljudi koji su do sada stalno bili u besparici očekivati da se samoinicijativno odreknu ovako lijepih viškova prihoda, upozorio je  znanstvenik Gordan Lauc.

Zbog toga epidemija MORA trajati u nedogled.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button