Izbor uredništva

Goran Ivanišević: Ljudima je dosta pi*darija, testiranja, maski i drugih gluposti

Goran Ivanišević (Split13. rujna 1971.) je umirovljeni hrvatski tenisač, do 2021. bio je jedini Hrvat koji je osvojio Wimbledon (2001.). Također je i jedini tenisač u povijesti koji je pobijedio na Wimbledonu s pozivnicom, kao i tenisač s najnižim plasmanom u vrijeme pobjede – 125.

Bližila se ponoć u Umagu, navijači su pred stadionom vrebali posljednju priliku za potpis ili selfie Jannikom Sinnerom Carlosom Alcarazom, a u tom smo trenutku naišli na Gorana Ivaniševića. Ozaren i predoziran dobrim tenisom, kojega se nagledao više nego i na jednom prijašnjem izdanju, u jednom dahu je ustvrdio da “Umag nije ni svjestan što je imao”, javlja Jutarnji list.

– Dobio je finale koji je ravan Grand Slam finalu. Ova dvojica za mjesec dana mogu slobodno igrati finale u Americi. Gledali smo budućnost svjetskog tenisa.

Scenarij se odvio prema njegovim željama jer Sinner je, ustvrdio je, tijekom turnira igrao bolji tenis od Alcaraza.

– Pobijedio je meni malo draži igrač. Jannik je bio fenomenalan, a Alcaraz ne igra dobro od prvog meča, čak i od Hamburga. Došao je do finala zato što je bio previše kvalitetan u odnosu na suparnike. Nije servirao dobro, nije to ni sjena onog Alcaraza iz Madrida i forme koju je pokazao na proljeće.

Umag je, podsjeća Ivanišević, uvijek imao posebnu priču s nevjerojatnim raspletima.

– Čini mi se da je čak i vatromet bio bogatiji zbog finala. Nema ovdje recesije, sve grmi, gori, ljudi su bili gladni kvalitetnog tenisa, dosta im je pi*darija, testiranja, maski i drugih gluposti. Stadion je bio pun, okolni tereni također, atmosfera je bila odlična. Nadam se da ćemo vidjeti reprizu, ali ako i ne, pamtit ćemo 2022. po najboljem finalu ikad.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button