Domovina

Tomašević prozivao Škoru zbog privatnog parkinga a sada on uvodi naplatu parkinga pred bolnicama

Tomaševićeva najava ukidanja besplatnog parkiranja pred zagrebačkim bolnicama nije oduševila Zagrepčane

Mjeru besplatnog parkiranja ispred zdravstvenih ustanova koju je tijekom pandemije koronavirusa uveo pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, njegov će nasljednik Tomislav Tomašević ukinuti. Epidemiološka situacija je, po njemu, bolja, a besplatan parking su koristili i žitelji iz susjedstva. No, najbitniji razlog ponovne naplate je rupa u blagajni.

“Prihvatit ću taj prijedlog s obzirom na situaciju da je epidemiološka situacija trenutno povoljna i da nema takvog pritiska na zdravstvene ustanove, da isto tako, koliko znam, efekti te mjere su upitni. Budući da je velik broj zdravstvenih ustanova u širem centru grada, a nije bilo provjere da li se radi o ljudima koji su besplatno parkirali koji su doista korisnici ustanova”, rekao je Tomašević.

Ta ideja građanima nije dobro sjela. Iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata kažu da Tomašević šalje krivu poruku nauštrb bolesnih. “Pacijenti imaju svoju medicinsku dokumentaciju s kojom dolaze u bolnicu. Isto tako se može po tome vidjeti da li netko koristi usluge bolnice i dati im besplatan parking, a ako se netko zatekne da je parkirao samo zašto što je besplatno, onda se to može naplatiti”, tvrdi predsjednica udruge Jasna Karačić.

Zanimljivo je da je upravo Tomašević prozivao Miroslava Škoru za naplatu parkinga iako se u ovo slučaju radilo o privatnom parkingu Miroslava Škore koji posluje po tržišnim načelima.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button