Domovina

Jednu običnu trakicu HZJZ hrvatskim grđanima naplaćuje 150 kuna!

Treba napomenuti da HZJZ brzi antigenski test građanima naplaćuje 150 kuna. Prvih 384.000 brzih antigenskih testova, namijenjenih za testiranje školske djece, u utorak je stiglo u glavno skladište Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom, a u srijedu je dola još jedna tranša od 716.000 testova.

No, s obzirom na razvoj epidemije čini se da nema nikakvog smisla testirati djecu, koja i ovako od covida nemaju gotovo nikakve simptome. Osim, naravno, nečije zarade.

– Išao sam provjeriti ono što je netko objavio – što je u ‘testu’. Jedna obična trakica s malo nekog, vjerujem, jako jeftinog reagensa Možete misliti koliki su profiti na ovome, a tek na PCR?! PCR je u stvari nevjerojatno veća dobit’, smatra analitičar Nenad Bakić.

Treba napomenuti da HZJZ brzi antigenski test građanima naplaćuje 150 kuna.

Upravo na tu činjenicu ukazao je znanstvenik Gordan Lauc kada je otkrio da PCR testove godišnje plaćamo kao dva Pelješka mosta.

– I dalje podržavam (praktički dobrovoljno) testiranje djece u školama jer je u sklopu postojećih mjera samoizolacije to način da se djecu poštedi tog terora i smiri histeričare u medijima koji zloupotrebljavaju onih par jadnih znanstvenika da stalno zastrašuju oko djece, ali objektvno – testiranje više nema puno smisla, osim ondje gdje ga baš nemamo (bolnice, starački domovi), zbog daljnje implementacije smrtonosne dogme HZJZ da cijepljeni ‘ne šire’, ‘šire puno manje’ i slične gluposti, zbog kojih se ne testiraju cijepljeni liječnici i sestre, što dovodi do jako puno proboja u bolnicama.

Kao zamjensku mjeru drugim mjerama sam dok je delta bio dominantan zagovarao široku upotrebu antigenskih (recimo, besplatno dijeljenje u knjižnicama), ali sada to zaista više nema smisla. Testiranje služi samo održavanju narativa i punjenju džepova. Odnosno kao trik kao što ga radi MZO, zbog pravila samoizolacije. Koja treba ukinuti, pa neće bi biti potrebe za tim trikom, naglašava Bakić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button