SvijetVideo

Video: Cenzura lijevo-liberalnog establišmenta. Neke se snimke cenzuriraju, a druge naširoko dijele

Video incidenta, koji uključuje 55-godišnju Ukrajinku koju je usred dana na ulicama Piacenze silovao 27-godišnji tražitelj azila iz Gvineje, zamagljen je, ali ženini vriskovi se mogu još čuti.

Vodeći svjetski mediji nisu posebno ljuti što je Ukrajinku silovao afrički migrant usred bijela dana. Ali su bijesni zato što je talijanska konzervativna čelnica Giorgia Meloni podijelila video i podigla svijest o slučaju.

Čini se da su lijevo-liberalne medijske divove poput CNN-a i Reutersa više ljuti što je konzervativna političarka Giorgia Meloni, predsjednica stranke Braća Italije, koja je trenutno favoritkinja za pobjedu na talijanskim nacionalnim izborima u rujnu, podijelila video Ukrajinke koju je na talijanskim ulicama silovao afrički migrant – nego nad samim silovanjem, javlja Remix.

Osumnjičeni tražitelj azila

Video incidenta, koji uključuje 55-godišnju Ukrajinku koju je usred dana na ulicama Piacenze silovao 27-godišnji tražitelj azila iz Gvineje, zamagljen je, ali ženini vriskovi se mogu još čuti. Ženu, koja je samo šetala ulicom, migrant je zaskočio iz zasjede. Iako je uhićen, žena je i dalje u bolnici u stanju šoka.

Prije svega valja istaknuti da Meloni, koja vodi konzervativnu stranku Braća Italije, nije autorica videa. Cijeli incident snimio je muškarac koji je silovanju svjedočio sa svog prozora. Snimku je naknadno objavila jedna talijanska novinska kuća. Dakle, video je bio javno objavljen prije nego što ga je Meloni podijelila.

“Ne može se šutjeti pred ovom okrutnom epizodom seksualnog nasilja nad Ukrajinkom koju je tijekom dana u Piacenzi počinio tražitelj azila”, napisala je Meloni na Twitteru, koji je u međuvremenu zabranio objavljivanje tog videa.

“Zagrljaj podrške ovoj ženi. Učinit ću sve što mogu da vratim sigurnost u naše gradove” – napisala je.

Nije izdvojeni incident

Ovo nije izdvojeni incident objavljen isključivo s ciljem da šokira Italiju. To je zapravo dio trenda, trenda o kojem ljevičarski mediji odbijaju izvještavati. U Italiji 40 posto svih silovanja počine stranci koji čine osam posto stanovništva. Reuters je priznao ovu statistiku u izvješću iz 2017., ali takva otvorenost je nezamisliva u 2022.

“Slučajevi silovanja potiču bijes protiv migranata u Italiji uoči izbora”, tako je prije pisao Reuters. Članak, napisan u vrijeme kada je možda bilo prihvatljivije barem pozabaviti se temom silovanja koja počine migranati, predstavlja prosvjetljujuće štivo, jer opisuje grupna silovanja i druge seksualne napade koji su već mučili Italiju prije pet godina. Međutim, već tada se u članku pojavljuje ista tema: tvrdi se da desničarske stranke “iskorištavaju” ove slučajeve za izborne rezultate.

Cenzura lijevo-liberalnog establišmenta

Unatoč tome, postoji neosporna stvarnost povećanog broja kaznenih djela migranata koju bi lijevo-liberalni establišment želio ignorirati ili čak cenzurirati, posebno imajući u vidu da je ovaj trend vidljiv diljem Europe, uključujući Švedsku, Njemačku, Dansku, Francusku i Švicarsku.

Nije to neka obmana desnice, nego statistička realnost koja je viđena diljem Europe, ističe John Cody za RMX.

Dakle, koje je lijevo rješenje za silovanje usred dana nad 55-godišnjom Ukrajinkom, za tinejdžerice koje u javnom vlaku napastuje do 30 migranata ili za Talijanke koje pokušavaju uživati ​​u novogodišnjoj noći samo da bi ih napastovala skupina muškaraca migranata u Milanu? Njihovo rješenje je osuditi svakoga tko ukazuje na te incidente, optužiti ga za rasizam i primijeniti cenzuru.

Neke se snimke cenzuriraju, a druge naširoko dijele

Realnost je da mediji poput Reutersa i CNN-a zapravo nisu toliko zabrinuti činjenicom da su gotovo polovicu silovanja u Italiji ili u Švedskoj ili u Njemačkoj počinili stranci, jer su one u suprotnosti s agendom otvorenih granica, koje ovi mediji promiču.  Talijanski ljevičarski političari i međunarodni tisak strahuju da će Talijani gledati video koji je instinktivno snimio stanar s prozora i koji razotkriva opasnosti masovne imigracije.

Ti će isti mediji, međutim, promovirati eksplicitne video zapise koji služe njihovom planu, kao što je smrt Georgea Floyda, koju su naširoko objavili mainstream mediji diljem zapadnog svijeta. Osim toga, divovi društvenih medija, inače vrlo voljni cenzurirati eksplicitni sadržaj, dopustili su da se taj video dijeli nadaleko.

Prva talijanska premijerka?

Odluka gđe. Meloni da podijeli takav video na vrhuncu svoje popularnosti naglašava nevjerojatnu lošu stranu masovnog useljavanja u Europu na način koji se ne može dopustiti; stoga se mora izbrisati s društvenih mreža i moraju ga osuditi najmoćniji mediji. Ovaj trend ne nestaje, a cenzura će se vjerojatno samo ubrzati, što je Remix News izravno iskusio.

Talijani, međutim, to možda vide drugačije, a ankete to pokazuju. Predviđa se da će Meloni pobijediti na predstojećim izborima i postati prva žena premijer u zemlji; čak i ako ne uspije, otprilike pola Italije spremno je glasovati za konzervativne stranke.

Nije samo jedan video silovanja ono što potiče njihov glas; većina odbija otvorene granice, zabrinuti su zbog loše sigurnosne situacije u zemlji i imaju želju povratiti dio suvereniteta od sve više nedodirljive Europske unije, zaključuje John Cody.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button