Svijet

Pobjeda: EU odustaje od zabrane izgovaranja riječi”Božić”

Ovo je važna pobjeda. Naime sve je počelo kada je “Il Giornale” otkrio dokument stvoren za internu cirkulaciju Europske komisije. Europska komisija je planirala da se više ne može izgovoriti Božić ili Božićni blagdani kako se ne bi uvrijedile manjine, zabranjeno bi bilo koristiti imena Maria ili Giovanni jer su kršćani ili koristiti izraz “dame i gospodo” ispred konferencije.

To je išlo toliko daleko pa sve do paradoksalnih situacija za koje umjesto “kolonizirati Mars” moramo reći “pošalji ljude na Mars”.

Ovo je izazvalo ogorčenje tisuća građana diljem Europe i natjeralo vijesti da odjekuju glavnim europskim medijima, izazvavši intervenciju desetaka europarlamentaraca i čelnika talijanskog desnog centra Mattea Salvinija, Antonija Tajanija, Giorgie Meloni koji su prosvjedovali protiv odluke Komisije.

Ova pobuna je rezultirala time da EU i europska povjerenica za jednakost Helena Dalli povukue smjernice o inkluzivnoj komunikaciji uz obrazloženje: „Moja inicijativa za razvoj smjernica kao internog dokumenta za komunikaciju osoblja Komisije u svojim funkcijama imala je za cilj postizanje važnog cilja a to je ilustrirati raznolikost europske kulture i pokazati uključivost Europske komisije prema svim sferama života i uvjerenjima europskih građana.

Zatim je dodala: “Međutim, objavljena verzija smjernica ne služi na odgovarajući način u tu svrhu. To nije zreo dokument i ne zadovoljava sve standarde kvalitete Komisije. Smjernice očito zahtijevaju više rada te je povukla svoj prijedlog sa dnevnog reda.

Ovo je mali – ali značajan – korak kako bi se spriječilo da EU, u ime politički korektnog, izbriše naše tradicije i europski identitet, ali je i važna lekcija za konzervativni, liberalni, katolički svijet.

Kad se timskim radom kulturnog i novinarskog i političkog okruženja uspije voditi zajedničke bitke, mogu se dobiti rezultati. I zato što se velika većina građana protivi ovakvoj ideološkoj viziji europskih institucija koja uopće ne vodi računa o zdravom razumu. Zato je potrebno nastaviti se boriti i boriti za drugačiju Europu, ponosnu na svoje korijene i identitet od proslave Božića do Marijina imena.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button