Svijet

R.Valdec: Kćer mojih prijatelja u Švedskoj boji kosu u tamno da je migranti iz razreda ne siluju

Kultni novinar i autor emisije Istraga, Robert Valdecom izvještavao je s brojnih ratišta na Bliskom Istoku a s obzirom da zbog posla i danas mnogo putuje, opisao je trenutno stanje u Europi s posebnim naglaskom na migracije, prenosi paraf.hr.

Valdec je posebno opisao stanje u državama poput  Francuske, Švedske, Njemačke itd. u kojima postoje tzv. „no-go“ zone u koje domicilno stanovništvo ne ulazi.

Ukratko, vidio sam kraj Europe kakvu sam poznavao.

Na primjer, Pariz, jedan od gradova u kojima sam se uvijek sjećao kao kod kuće, grad u kojem bih, mislio sam, volio živjeti, pretvorio se u nešto posve drugo.

Doista, nekada sam s veseljem odlazio tamo, danas ondje odlazim s grčem u želucu. Marseille, Berlin, Bruxelles…

U Švedskoj je katastrofa – u pojedine kvartove je opasnije ući nego u Kabul. Ali o tome gotovo ništa ne možete pročitati u medijima. Nije ‘politički korektno’.

Statistike o, na primjer, silovanjima, skrivaju se, a javna je tajna da su s migrantskim valom slučajevi silovanja skočili u nebo.

Eto vam primjera iz života – sjedio sam s prijateljima u Švedskoj, u malom gradiću gdje su se preselili iz Stockholma. Na večeru je došla i njihova susjeda s kćerkom koja je u taj gradić preselila iz Malmea jer se bojala za život vlastitog djeteta.

Kći, 14-godišnjoj plavokosoj i plavookoj Šveđanki je bila prisiljena kosu bojiti u tamno u strahu da ju u razredu novopridošle školske kolege ne siluju. Plavokose su im, naime, posebno ‘po ukusu’’, ističe Valdec.

–  U početku sam u nekim mainstream medijima uspio objaviti reportažu, dvije, no kada sam, po objavi vidio da me cenzuriraju, da mi mijenjaju smisao tekstova, ispravljaju ‘migranti’ u ‘prognanici’, prestao sam pisati za njih.

Naime, Sirijaca koji su protjerani iz svojih domova, onih koji su pobjegli spašavajući žive glave pred najezdom ‘umjerene oporbe’, kako su islamističke koljače nazivali mainstream mediji, bilo je u migrantskom valu zapravo najmanje’, kaže Valdec.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button