Svijet

Milano (Video): Skupina migranata napala njemačke studentice na dočeku Nove godine

Talijanska policija istražuje 18 muškaraca i tinejdžera zbog sumnje da su seksualno zlostavljali djevojke koje su slavile Novu godinu na glavnom trgu u Milanu.

Policija je priopćila da su većina osumnjičenih stranci ili Talijani sjevernoafričkog podrijetla, čime je povučena paralela sa seksualnim nasiljem koje su u novogodišnjoj noći počinili muškarci bliskoistočnog ili sjevernoafričkog porijekla u njemačkom Kölnu 2015. godine, prenosi poskok.info.

Milano,
Slika: Detalj sa dočeka 2022.godine u Milanu na glavnom trgu – piazza Duomo / Foto: snimka zaslona

Policija je u utorak pretresla u Milanu i Torinu domove 15 mladića u dobi od 15 do 21 godine.

Identificirani su uz pomoć snimaka s mobitela i nadzornih kamera, kao i uz pomoć svjedočenja navodnih žrtava i analize sadržaja na društvenim mrežama. Za pronalaženje osumnjičenika korišten je i softver za prepoznavanje lica.

Do sada je policiji devet žena prijavilo da su bile seksualno zlostavljane u novogodišnjoj noći, no policija vjeruje da bi ih moglo biti više.

Mlada Njemica požalila se da im policajci koji su bili na trgu gotovo ništa nisu pomogli kao ni da ih nisu razumjeli kada su im pokušale na engleskom objasniti što se dogodilo.

– Policija nas je vidjela i ništa nije poduzela, ne znam zašto. Bilo je šokantno jer su sve sigurno vidjeli.

Druga djevojka je ispričala kako su joj podivljali mladići potrgali grudnjak, srušili je na tlo i uhvatili za grudi. Da ispod suknje nije odjenula biciklističke hlačice jer je bilo hladno, boji se da bi bila silovana, istaknula je.

– Gurnuli su me na pod i podigli mi suknju. Pokušali su u nas penetrirati prstima. Mislile smo da će nas silovati ili pregaziti.

O ovom događaju u snimci u nastavku se vide dvije djevojke u suzama okružene gomilom na Piazza Duomo u Milanu nešto prije ponoći u novogodišnjoj noći. Snimka prikazuje dvije vidno šokirane djevojke koje traže pomoć, vičući prema policijskim snagama postrojenima za nadolazeće slavlje.

Slika: Žrtve nasilja u suzama malo prije ponoći. Na snimci se u jednom trentku vide dvije mlađe ženske osobe kako se obraćaju za pomoć policiji, očitog prestravljenog i uplakanog lica / Foto: snimka zaslona YouTube

Čini se da ih neki mladi ljudi tjeraju da ih izvuku iz velike skupine mlađih muškaraca dok se one pokušavaju zaštititi. Njih dvije, naposljetku, trče prema policajcima nagovještavajući da su nad njima pretrpjeli neutvrđeni fizički napad. Navodno nasilje prethodi drugom koje se dogodilo nekoliko sati kasnije na istom trgu. (prenosi: Francesco Maviglia za alanews).

YouTube snimku o ovom događaju možete pogledati ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button