Uncategorized

Udbaška ubojstva: Na pomolu nova izručenja Njemačkoj?

Novinar Z1 televizije i urednik Bujice Velimir Bujanec na svojem je Facebook profilu objavio je da su na pomolu nova izručenja Njemačkoj zbog udbaških likvidacija. Naime, “njemačko pravosuđe od DORH-a traži da se zbog ubojstva političkih emigranata Nikole Miličevića i Joze Miloša ispitaju osumnjičenici Tomislav Mičić i Branko Bradvica!” – napisao je Bujanec. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Iz dobro obaviještenih izvora, bliskih hrvatskoj zajednici u Bavarskoj, redakcija Bujice doznala je da je njemačko Savezno državno odvjetništvo danas od DORH-a zatražilo – da se putem međunarodne pravne pomoći, ispita dvojicu osumnjičenika za ubojstvo hrvatskih političkih emigranata Nikole Miličevića i Joze Miloša. Njemačko pravosuđe za zločin sumnjiči Tomislava Mičića i Branka Bradvicu, o čemu su već izvještavali pojedini mediji…

Po nalogu zloglasne Udbe, Miličević i Miloš likvidirani su 1979. i 1980. godine, u Frankfurtu i Kölnu. Miloš je bio pripadnik Legije stranaca i zajedno s generalom Gotovinom, sudjelovao je u akcijama na istoku Afrike – u Džibutiju. Milićević, zvani Beban, bio je član Ujedinjenih Hrvata Europe. Beban je iza sebe ostavio suprugu Ljubicu i petero malodobne djece. U rodnom Međugorju, prošle mu je godine podignut spomenik…

Za Mičićem i Bradvicom, slično kao i za Mustačem i Perkovićem, uskoro bi mogli biti raspisani EU uhidbeni nalozi. Bit će zanimljivo pratiti kako će se sada postaviti Zoran Milanović, kako Plenkovićeva Vlada, a kako novi šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić!” – zaključio je Velimir Bujanec.

Podsjetimo, dva nova europska istražna naloga Njemačka je poslala krajem prošle godine za Tomislavom Mičićem i Brankom Bradvicom. Sumnjiče ih da su sudjelovali u ubojstvu Joze Miloša daleke 1979. za račun Udbe kako bi sakrili trag koji je vodio prema ubojici Brune Bušića.

Njemački istražitelji inicirali su početkom godine jedan intrigantan postupak koji bi mogao pridonijeti rasvjetljavanju okolnosti ubojstva poznatog hrvatskog političkog emigranta Brune Bušića.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button