Košarka

Skandal nakon pobjede nad europskim prvacima: Pobjedu igrači proslavili s ratnim zastavama bošnjačke Armije RBiH

Hrvatski dužnosnik: Ako žele bošnjačku reprezentaciju neka je prave na svojih 23 %, bizarno je vidjeti ratne zastave Armije na proslavi pobjede

Sjajan susret bh. košarkaša zasjenila je proslava nakon utakmice u kojoj su igrači proslavili ratnim zastavama tzv. Armije RBiH što je izazvalo popriličan revolt Hrvata i Srba u BiH .

Na Twitteru je reagirao Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika. “Najlicemjernije je što oni kao ne kontaju u čemu je problem i još optužuju sve druge da su nacionalisti. Tako se u principu u SA vidi BIH. Ovo sa utakmice je samo copy/paste politike SA. Oni hoće da je BIH ono što oni kažu da je. I dobro je da narod to vidi da ne živi u zabludi!”, napisao je Tegeltija.

Ranije se na Twitteru oglasio i politolog i novinar Hrvatskog Medijskog Servisa Branimir Galić koji je reagirao na jednu drugu anomaliju, a to je pjesma “Jedna si jedina” koju su navijači pjevali prije utakmice. Inače, ta pjesma nije himna BiH, a pjevana je tijekom intoniranja himne, a što je Galić primijetio.

“Košarku sam trenirao 5 godina i navijač sam HKK Širokog. Upalim utakmicu BiH Slovenija kad tamo bh. navijači uz himnu pjevaju Jedna su jedina. Pa kako ćete očekivati da jedan Hrvat, poput mene, uz najbolju volju, navija za BiH ako reprezentaciju doživljavate kao bošnjačku? Apsurd”, napisao je Galić u tweetu na koji su se osvrnuli neki od najpoznatijih promotora bošnjačke politike poput Martine Mlinarević i Dragana Bursaća.

Portal Bild.ba za komentar se obratio članu predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora i lideru Hrvatskog nacionalnog pomaka Ivanu Vukadinu.

“Pobjedu košarkaške reprezentacije pozdravljam i dečkima čestitam na uspjehu, ali je bizarno vidjeti prizore ratnih zastava Armije na slavlju nakon utakmice. Ne znam kako oni koji se koriste takvim simbolima očekuju da će ijedan Hrvat ili Srbin navijati za reprezentaciju koja se kiti obilježljima Armije RBiH. Ako žele bošnjačku reprezentaciju neka je naprave na svojih 23 posto, a ako žele reprezentaciju za koju će svi u BiH navijati onda se ne smiju ponašati kao što se ponaša političko Sarajevo. BiH nije i nikada neće biti bošnjačka država”, rekao je Bildu Ivan Vukadin koji je i predsjednik vlade Hercegbosanske županije.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button