Košarka

Jučer se navršilo točno 28 godina od tragične smrti Dražena Petrovića, proslavljenoga hrvatskog košarkaša

Za Dražena tog kobnog dana nije bilo spasa. Iz suprotnog je smjera dolazio kamion, koji je izgubio kontrolu, probio središnju ogradu i ispriječio se na cesti. Vidljivost je bila vrlo slaba. Klara se kasnije udala za Olivera Bierhoffa, a nesreće je nisu zaobilazile

Jučer se navršilo točno 28 godina od tragične smrti Dražena Petrovića, proslavljenoga hrvatskog košarkaša. Tog 7. lipnja u Denkendorfu hrvatska je košarka doživjela strašan udarac od kojega se do danas nije oporavila.

Vozilom je upravljala Draženova tadašnja djevojka Klara Szalantzy na njemačkoj autocesti A9 kod Ingolstadta te kobne 1993. godine. S njima u autu bila je i turska košarkašica i Klarina prijateljica Hilal Edebal koju su usput povezli. Dražen je u trenutku nesreće spavao.

Iz suprotnog je smjera dolazio kamion, koji je, pokušavajući zaobići jedno vozilo, izgubio kontrolu, probio središnju ogradu i ispriječio se na cesti. Vidljivost je bila vrlo slaba i Golf je udario u kamion, točnije šleper-cisternu, tako da za Dražena nije bilo spasa. Poginuo je na mjestu nesreće.

Klara je bila je mlada vozačica, s malo iskustva, i u takvoj situaciji nije se baš mogla najbolje snaći. Doletjela je u prepriječeni šleper s brzinom većom od 160 kilometara na sat. Čak nije uspjela ni reagirati, kočiti. I da je uspjela pokušati zaustaviti svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo s obzirom da se tegljač ispred njih pojavio iznenada. A onda je uslijedio strahoviti udarac od kojega je Dražen, koji je u automobilu sjedio na suvozačevu mjestu, poginuo – kazao je za Slobodnu Dalmaciju policajac Binder koji je došao na mjesto nesreće na očevid.

Smrta Dražena u crno zavila našu domovinu

Za smrt Dražena nije kazneno odgovarala

Klara nije prošla s težim ozljedama. Imala je tek mali ožiljak ispod lijevog kapka. O nesreći nikad nije razgovarala, pokušala je to zatomiti. Nekoliko godina smrti Dražena prohodala je s nogometašom Oliverom Bierhoffom. Udala se za njega 2001., i dobila dvoje djece.

"50 Jahre Unicef" - Festveranstaltung in Berlin

Ta je vijest u crno zavila hrvatski sport, ali i našu domovinu i hrvatski narod. Domovinski rat bio je u punom jeku i Draženova pogibija teško je pala našem narodu. Koliko je Draženu značila Hrvatska, dovoljno govori i činjenica da je igrao u nevažnoj utakmici protiv Slovenije. Već smo bili izborili plasman na EP, ali Dražen je svejedno htio igrati tu utakmicu u Poljskoj.

Nije trebao biti tamo, ali htio je biti, htio je igrati za svoju državu. Europsko prvenstvo nekoliko tjedana kasnije nije dočekao. U Frankfurtu je dugo razmišljao hoće li s ostatkom momčadi sjesti na avion ili ipak krenuti automobilom. Odlučio se na drugu varijantu, nažalost, to je za njega bila kobna odluka.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
24sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button