Košarka

KK ZADAR DEMOLIRAO SPLIT ZA TREĆI NASLOV PRVAKA HRVATSKE

KK Zadar novi su prvaci Hrvatske! Do dvostruke krune stigli su večeras košarkaši  u Krešinom domu pred oko 2,5 tisuće fanatičnih navijača sjajnom igrom i visokom pobjedom nad momčadi Splita rezultatom 84-57!

KK Zadar nakon trinaest godina čekanja osladio naslovom košarkaškog prvaka Hrvatske, ujedno su potvrdili dvostruku krunu, jer je i Kup bio njihov. 

I tada im je na putu stajao KK Split. Za uspon do krune prvaka bilo im je potrebno pet utakmica, ali to će se u konačnici manje pamtiti od briljantne igre koju su iznjedrili u dalmatinskoj “majstorici“ u Krešinom domu. Gdje smo tek na početku svjedočili određenoj nervozi Zadrana, ali samo do trenutka dok ih nije “probio znoj”.

Istina, ovoga puta iza leđa imali su publiku, o tome će se također pričati i pisati, međutim, u trenucima slavlja to ćemo gurnuti u stranu. KK Zadar se nametnuo u svemu, a KK Split je mislio kako će se tricama držati na prIstojnom odstojanju, ali su iz jedanaest pokušaja pogodili svega jednom u prvih deset minuta. Zadar im je zatvorio i protok lopte, jer su spomenutom vremenu imali samo jednu asistenciju! 

Vratimo li se opet na trice onda se nikako iz konteksta stalnog zadarskog bježanja u rezultatu, ne smije isključiti sedam trica iza imena Antonija Jordana. Sjajan je bio i učinak dvojice Amerikanaca – sveprisutnog Justina Cartera, te nenadmašnog Chinanua Onuakua u reketu. Splićane se doista nije vidjelo. Ostali su “žuti” na tragu one prve dvije zadarske pobjede u kojima su imali ulogu podređenog činovnika koji i dalje mora učiti od profesora. 

Kapetan Dominik Mavra preuzeo je kormilo u svoje ruke, sigurno je brodio valovima koji su zadarsku momčad vodili u pobjedničku luku. Svi, ali baš svi u redovima Zadra ugradili su kamenčić u mozaik o kojem će pričati novi naraštaji. Poklopilo se da su nekoliko dana ranije i juniori osvojili naslov prvaka za što ih je publika nagradila velikim pljeskom. I nije moglo završiti nego pjesmom “Večeras je naša fešta”.

KK Zadar-Tornado

Susret je završio rezultatom 84:57, a domaćini su nadigrali Splićane u svakom mogućem pogledu i na kraju zasluženo uzeli naslov najbolje momčadi lige.

Odmah po završetku susreta trener Zadra Veljko Mršić rekao je:

– Zbog ove atmosfere vrijedilo je izgubiti dvije utakmice u Splitu. Vidjelo se oduševljenje navijača, a oni su ga prenijeli na nas. Odigrali smo odličnu utakmicu i ako pogledamo cijelu sezonu, u potpunosti smo zaslužili naslov. Drago mi je zbog igrača i publike. Idemo večeras ovo proslaviti’.

KK Zadar – “Večeras je naša fešta!”
KK Zadar Slavlje košarkaša Zadra - novih prvaka Hrvatske
KK Zadar

Jedan od ključnih igrača domaćina, Dominik Mavra, bio je još pod dojmom kada je došao pred kamere.

– Ja bih samo zamolio gledatelje da pokušaju razumjeti što je 14 mjeseci bez ovoga, bez ovakvog navijanja i onda sada ovo… Ne mogu to opisati riječima, ovo je nešto za što se živi i umire, ovo je kraj svega. Bili smo pod pritiskom, ali znali smo da smo bolji i da ćemo uz pomoć publike progutati Split – rekao je Mavra.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button