Košarka

Svaka čast Jerkovu na karijeri ali zašto mu se uopće daje medijski prostor za lupetanje gluposti?

Proslavljeni hrvatski košarkaš Željko Jerkov je nakon poraza Hrvatske od Slovenije jučer izjavio da je naš najbolji košarkaš Bojan Bogdanović jedini krivac za poraz i da ”nije nikad odigao odličnu utakmicu za reprezentaciju”.

Postavlja se pitanje je li Jerkov pogledao ijednu utakmicu Hrvatske u posljednjih 10 godina?

Čovjek ”koji nikad nije odigrao odličnu utakmicu za reprezentaciju” je prvi strijelac Olimpijskih igara 2016. godine i u 90 % utakmica upravo je popularni Babo bio najbolji igrač Hrvatske! A što je najbitnije nikada nije odbio igranje za Hrvatsku reprezentaciju i sa sigurnošću možemo tvrditi da ne postoji sportaš na ovoj planeti koji zaslužuje uspjeh s reprezentacijom svoje zemlje više od Bojana Bogdanovića, ne što je naš, ali tako je. Popularni Babo u životu ima samo jednu želju, a to je medalja s Hrvatskom na velikom natjecanju. 2015. godine je na Europskom prvenstvu igrao i sa potresom mozga jer je vjerovao da Hrvatsku može dovesti do medalje. Bogdanović je jedini je koji nikada nije imao “problema” s ozljedom, klubom ili privatnih problema. Možda i je, ali to je sve potisnuo negdje kako bi sa svojom Domovinom došao na vrh… Nakon prošlogodišnjeg završenog Playoffa sjeo na na prvi avion iz Amerike i sletio u Split, odmor mu nije padao na pamet jer je htio pomoći Hrvatskoj da se plasira na OI… Upravo je u odlučujućoj utakmici i porazu protiv Njemačke ubacio 38 koševa što je bilo pola od svih koševa koje je ubacila Hrvatska. U utakmici je dao sve od sebe i na kraju zaplakao jer je shvatio da je san o još jednim olimpijskim igrama završen. Košarka je timski sport i Bogdanović jednostavno ne može sam pobijediti petoricu.

Babo ima 33 godine i iako postoje samo teoretske šanse za plasman na svjetsko prvenstvo , nama ostaje vjera da će Babo opet pokušati, ali je li rođen u krivo vrijeme i je li Hrvatska bez Bojana ispodprosječna reprezentacija? Nadamo se da nije. Šteta bi bila da Hrvatska ne iskoristi moć svog najboljeg košarkaša 21. stoljeća. E da, Babo, znaj da HEROJI ne PLAČU i ne trebaju se osvrtati na ovakve likove kao što je Jerkov!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button