MagazinZanimljivosti

Bosna i Hercegovina ima najbolji turistički film na svijetu! Jeste li ga pogledali?

Video Roberta Dacešina rađen na temu, zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu, proglašen je za najbolji turistički video od strane Međunarodnog odbora turističkih filmova CIFFT.

“Ono što nekako daje posebnu draž ovoj nagradi je što znam da iza nje ne stoje nikakve institucije ni reklame, već je video rađen potpuno u našoj režiji i s našim budžetom. Doduše, nije da nisam od pojedinih institucija tražio novac, ali…a dobro, već znate kakav sam odgovor dobio od njih. Ako sam ga i dobio”, stoji u objavi Dacešina na društvenim mrežama.

Dodaje da ga je jedan drug prije par godina pitao što je njegova misija u životu, te da je da tad počeo razmišljati o tom šta bi volio da bude u životu. “Moja misija, hmm, nikada nisam razmišljao o životu tako. Došao sam tada kući i počeo da razmišljam o tome, što bih volio da bude moj život i po čemu bih volio da me ljudi prepoznaju, a iako mnogo volim putovanja i uživam u obilasku svih dijelova svijeta, htio bih da budem upamćen kao neko tko je promovirao svoju zemlju. Dakle, moja misija, od sada pa na dalje, biće da promoviram sve ono lijepo što Bosna i Hercegovina nudi, jer vjerujem da tako, barem malo pomažem životu ovdje. Možda to sada nekome zvuči smiješno, ali zaista vjerujem da ako neko pogleda moj video i zbog njega posjeti neki naš grad, tamošnji konobari, taksisti i hotelijeri, će barem malo bolje živjeti”, naveo je on.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button