Vijesti

Božinović: Prijave i kazne organizatoru i KK Zadru

Božinović prijeti prijavom i kaznom organizatoru KK Zadru.

Podsjetimo se, u subotu je KK Zadar postao novi prvak Hrvatske. Do dvostruke krune stigli su košarkaši  u Krešinom domu pred oko 2,5 tisuće fanatičnih navijača sjajnom igrom i visokom pobjedom nad momčadi Splita rezultatom 84-57.

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je svoje veliko nezadovoljstvo puštanjem navijača mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu, a na događaj se osvrnuo i Davor Božinović rekavši da će odgovorni biti kažnjeni.

“Jučer su inspektori donijeli rješenje – bit će prijavljeni i kažnjeni i organizator i odgovorna osoba (košarkaški klub).

No, važnije je to da je poslana slika i poruka koja nije dobra, i to na početku turističke sezone… Nije ovo jedini klub koji je u Europi pobijedio, pa nije bilo ovakvih slika iz Europe i svijeta. Moramo biti svjesni da nas prate vlade i druge nadležne institucije iz zemalja koja su naša tržišta. Ako ode slika o velikom broju ljudi, pogotovo u zatvorenom, možete računati da ste time odbili dio ljudi da dođu u Hrvatsku”, istaknuo je Božinović.

Božinović o prijavi i kazni KK Zadru

Božinović Mi smo luđaci, mi smo prvaci! - velika fešta na Narodnom trgu
velika fešta nakon pobjede KK Zadar na Narodnom trgu

Da li smo doista puštanjem navijača na tribine odbili dio turista da dođu u Hrvatsku? Sumnjam.

U Stožeru civilne zaštite Zadarske županije ne kriju zabrinutost zbog eventualnih posljedica koje bi na epidemiološku sliku mogla imati velika fešta kojom je Zadar proslavio titulu prvaka u košarci, no ipak se nadaju kako do toga neće doći.

– Naravno da smo mi zabrinuti, ne samo mi nego i svi građani županije su zabrinuti, gdje god je veliko masovno okupljanje postoji veća mogućnost širenja samog virusa, ali nadat ćemo se uz Božju volju da će to biti sve uredu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button