DomovinaVijesti

Tomaševićevi ”novi ljudi”: Bivši Milanovićev ministar financija postao je Tomaševićev čovjek od povjerenja za izradu proračuna 2022.

Bivši ministar financija Boris Lalovac u velikom je poslu.S kolegama i bliskim suradnicima dobio je u zadatak da sudjeluje u kreiranju zagrebačkog proračuna za 2022. godinu. piše u nedjelju Jutarnji list.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je najavio da bi proračun trebao bi biti mnogo realniji, konkretniji i uravnoteženiji od onih koje je uz pomoć svojih suradnika osmišljavao bivši gradonačelnik Milan Bandić. S obzirom na dosadašnje nesnalaženje i nekompetentnost suradnika Tomislava Tomaševića o ovoj problematici, bilo je logično da Tomašević potraži stručnu pomoć za izradu proračuna.

Ti proračuni iz godine u godinu Bandićeve vladavine su bujali i često bili računi bez adekvatnog pokrića, a za sve nedostatke financija u proračunu, bivši gradonačelnik i njegovi suradnici, bez ikakve grižnje savjesti, upirali su u Vladu, posebice u onu sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića.

Lalovac je trenutno u Saboru, potpredsjednik je Odbora za financije i državni proračun, u klubu je SDP, a prema našim sugovornicima poprilično se pasivizirao u sadašnjim i prošlim bitkama oko novog vodstva te stranke, donosi Jutarnji list. Iako je svojedobno zbog slučaja švicarski franak Lalovac bio u žiži javnosti, povukao se iz javnog života nakon optužbi o obiteljskom nasilju, sudski odbačenih.

Kako je došlo do te suradnje, Jutarnji list je pitao i Lalovca koji nije bio pretjerano rječit oko novog posla. “Nije još vrijeme. Veliki posao je pred nama oko kreiranja proračuna. Bit će vremena za razgovore”, bilo je sve što je Lalovac poručio.

S obzirom na rezultate koje je imamo kao ministar financija u Milanovićevoj vladi, ne daje nam pravo za veliki optimizam.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Jutarnji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button