Crna kronikaDomovina

Muškarac, ”koji je sklon vehabizmu”pucao na policiju

Nihad Mujidžić iz Doboja uhićen je u dobojskom naselju Čaire jer je iz puške pucao u policiju, uzvikujući “Alahu ekber” i “Tekbir”, rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj, prenosi kamenjar.com.

Iz policije su naveli da je muškarac, ”koji je sklon vehabizmu”, uhićen u petak, 18. prosinca, u trenutku dok je naoružan krenuo u grad, prethodno ušavši u dvorište osoba čiji su inicijali S.H. i S.H, sa kojima je ušao u verbalni konflikt. Ove su osobe događaj prijavile policiji.

Nakon što je napustio dvorište, Mujidžić je držeći pušku, zaustavio putnički automobil Fiat kojim je upravljala osoba iz Maglaja, te puškom udario nekoliko puta u vjetrobransko staklo. Policija je na lokalnom putu zatekla Mujidžića koji je, oglušivši se na sva naređenja policijskih službenika i uz povike “Alahu ekber” i “Tekbir”, iz puške isplio više hitaca u zrak, a potom jedan hitac u pravcu policije.

Muškarac, koji je sklon vehabizmu pucao na policiju
www.crodex.net

”Policiju je promašio, ali je pogodio betonsku ogradu na kojoj su vidljiva oštećenja. Mujidžić je savladan u trenutku kada je počeo da puni pušku”, piše Srna.

Prilikom lišavanja slobode na Mujidžića su fizički nasrnule i osobe S.H. i S.H, prilikom čega su mu nanijele tjelesne ozljede i čime su spriječila policijske službenike u vršenju službene radnje.

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama kod Mujidžića je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,78 promila. On je predan na postupanje Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj, uz izvještaj za krivična djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Policija je uhitila i S.H. i S.H. zbog krivičnih djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nanošenja tjelesnih ozljeda.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button