Uncategorized

Racija nakon uhićenja socijalističke potpredsjednice EP-a. Pronađen kovčeg pun gotovine. A govorili su kako su zabrinuti zbog korupcije u Mađarskoj!

Belgijska policija pokrenula je u ponedjeljak još jednu seriju racija u korupcijskom skandalu koji potresa Bruxelles.

Do sad je uhićeno šest osoba. Četiri su ostale u pritvoru, zbog sumnji da su primili novac i darove od Katara u svrhu utjecanja na odluke Europskog parlamenta.

Među pritvorenim je Eva Kaili, dosadašnja socijalistička potpredsjednica Europskog parlamenta. Prema riječima tužitelja, do sada je pretraženo 19 rezidencija i ureda, plus bezbroj ureda parlamenta koji su sada istraženi.

Vijest o uhićenju je stigla nakon što je njezina stranka u Grčkoj, Panhelenski socijalistički pokret, u petak navečer objavila da je Kaili izbačena zbog istrage belgijskog javnog tužitelja koja se odnosi na nekoliko ljudi u Europskom parlamentu, za koje se sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela.

Cilj nove racije

U hotelskoj sobi u Bruxellesu zaplijenjen je kovčeg pun gotovine. U njemuje bilo nekoliko stotina tisuća eura, a jednoj kuću je otkriveno još 600.000 eura. Ustanu jednog zastupnika EU-a pronađeni su dokazi kako na računima ima 150.000 eura.

Cilj novih racija je izuzimanje informatičke opreme od osoblja parlamenta prije nego što stignu izbrisati podatke.

U skandal su uključeni Kailin partner Francesco Giorgi, savjetnik u parlamentu, i Pier Antonio Panzeri, bivši zastupnik u Europskom parlamentu koji vodi nevladinu organizaciju Fight Impunity, a koja se hvalila bliskim vezama s ljevičarskim političkim ličnostima.

Metsola: Neprijatelji demokracijeneće se zaustaviti ni pred čim

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola izjavila je kako su joj ovo možda najdulji dani u karijeri.

‘Neprijatelji demokracije za koje je prijetnja i samo postojanje ovog parlamenta, neće se zaustaviti ni pred čim. Ti zlonamjerni akteri, povezani s autokratskim trećim zemljama, navodno su kao oružje upotrijebili nevladine organizacije, sindikate, pojedince, asistente i zastupnike u Europskom parlamentu u nastojanju da potkopaju naše procese. Njihovi zlonamjerni planovi nisu uspjeli.

Naše službe, na koje sam nevjerojatno ponosna, već neko vrijeme surađuju s relevantnim nacionalnim policijskim i pravosudnim tijelima kako bi razbile tu navodnu kriminalnu mrežu’, poručila je, između ostaloga, Metsola.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button