SvijetUncategorized

PADA LI URSULA? Tužiteljica Laura Kövesi istražuje nabavu cjepiva protiv Covida-19 u Europskoj uniji!

Šefica Europske komisije kupila je od Pfizera čak 4,5 milijarde doza cjepiva, što je čak 10 doza po svakom stanovniku EU-a, uključujući i djecu. 

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) potvrdio je kako  je u tijeku istraga o nabavi cjepiva protiv koronavirusa u Europskoj uniji.

Ta potvrda, kako kažu, dolazi nakon iznimno velikog interesa javnosti. Nikakvi daljnji detalji neće biti objavljeni u ovoj fazi, objavili su iz EPPO-a.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) odgovoran je za istrage, kazneni progon i podizanje optužnica protiv počinitelja i sudionika kaznenih djela koja utječu na financijske interese Europske unije. Vodi ga Laura Kovesi.

Po svemu sudeći na meti je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen bila je predmet interesa europskog ombudsmana, europske pučke pravobraniteljice, Emily O’Reilly zbog tekstualnih poruka koje je gospođa von der Leyen izmijenjivala s glavnim direktorom Pfizera Albertom Bourlom. Vijest o postojanju tih poruka prvi je objavio New York Times u travnju 2021., nakon čega je pravobraniteljica O’Reilly tražila od Komisije da joj se dostavi taj materijal, no Komisija je u lipnju 2022. odgovorila da ne može naći i nema obvezu pronaći te tekstualne poruke.

Ona uporno odbija EU zastupnicima pokazati komunikaciju s Pfizerom, od kojeg je novcem građana kupila čak 4,5 milijarde doza cjepiva, što je čak 10 doza po svakom stanovniku EU-a, uključujući i djecu.

– ”U trenutku kada je kupila cjepivo nije postojao nikakav dokaz o učinkovitosti a pogotovo o štetnosti tog proizvoda. Deset zastupnika u Europskom parlamentu postavilo joj je pitanje kada će njima, kao i građanima Europske unije, koje navodno zastupa, dostaviti na uvid komunikaciju koju je vodila s Pfizerom prilikom nabavke čak 4,5 milijardi doza cjepiva protiv Covida-19. Odgovora nema. Ovo  je sigurno najveća korupcijska afera u povijesti čovječanstva, ne samo Europske unije!’, pojasnio je hrvatski eurozastupnik MIslav Kolakušić.

Navedenu istragu komentirao je i saborski zastupnik Marin Miletić.

”Vladajući spiniraju, bacaju dimne bombe, izlaze im vani krađe, milijarde i milijarde koje su pokrali hrvatskom narodu, taj isti narod su tjerali na cijepljenje, perfidno i organizirano, onda su LAGALI da cijepljenje sprječava širenje virusa, a Pfizer u EU izjavio da NIKADA nisu radili te provjere. To je hrpa lopova, koruptivne mafije i doći će im politički kraj.” naveo je Miletić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button