Magazin

OTKRIJTE jeste li pod stresom! Pogledajte ovu fotografiju, kako se pomiče i saznajte odgovor!

Otkrijte da li ste pod stresom! Ovisno o brzini kretanja ilustracije otkrit ćete vaše raspoloženje…Ako vam se ilustracija ne pomiče ili se samo malo pomiče, vi niste pod stresom, zdravi ste i dobro naspavani. Ako vam se kontinuirano sporo pomiče, vi ste pod malim stresom ili ste umorni. No ako vam se ilustracija brzo pomiče, vjerojatno ste pod jako velikim stresom…

otkrijte

Optičke iluzije često nam otkrivaju zanimljive stvari o našoj osobnosti, ali nam mogu otkriti i naše osjećaje i raspoloženja, a samim time i dati odgovor na pitanje jesmo li pod stresom. Iduća optička iluzija napravljena je od japanskog profesora neurologije Yamamota Hashime, a ovisno o kretanju iluzije otkrit ćete jeste li pod stresom, kako prenosi The Sun…

Otkrijte da li ste pod stresom:

otkrijte

Sve što trebate napraviti je pogledati u ilustraciju te obratiti pažnju je li se ona kreće ili stoji na mjestu. Ako vam se ilustracija kreće, obratite pažnju i na brzinu njezinog kretanja jer ono otkriva vaše raspoloženje. Ako vam se ilustracija ne pomiče ili se samo malo pomiče, vi niste pod stresom, zdravi ste i dobro naspavani. Ako vam se kontinuirano sporo pomiče, vi ste pod malim stresom ili ste umorni. No ako vam se ilustracija brzo pomiče, vjerojatno ste pod jako velikim stresom.

Život modernog čovjeka pun je stresnih situacija. Odrastanje, školovanje, promjena posla, vjenčanje, preseljenje, dobivanja potomaka ili gubitak supružnika samo su neke od situacija koje izazivaju stanje stresa.

Određena razina stresa uvijek je prisutna. U današnjem načinu života ga je gotovo nemoguće izbjeći. Naime, stres na neki način doživljavamo i kao začin u životu jer ga on čini uzbudljivijim, napetijim i zanimljivijim.

Međutim, ako trajanje i količina stresa izmaknu kontroli i postanu prekomjerni, to nam može ozbiljno ugroziti zdravlje i narušiti kvalitetu života. Primjera takvih situacija nabijenih stresom u današnjem životu ima mnogo. Od zaposlenih roditelja koji rade puno radno vrijeme kako bi mogli podignuti djecu, a istovremeno brinu o starim i nemoćnim roditeljima. Pa sve do preopterećenosti poslom i radnom satnicom koja nerijetko prelazi 10 ili 12 sati ili pak otkaza i frustrirajuće potrage za novim poslom i sl.

 Prema tvrdnjama zabrinutih stručnjaka, stres je danas najveći ubojica ljudi i epidemija 21. stoljeća.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button