Svijet

Odjeci Davosa 2023: Napad na Poljsku i Mađarsku zbog zagovaranja obiteljskih vrijednosti

Tirana Hassan, izvršna direktorica Human Rights Watcha, detaljno je opisala na Svjetskom ekonomskom forumu kako se LGBTIQ+ aktivisti infiltriraju i koriste međunarodni sudski sustav kako bi legalno promovirali svoju ideologiju (program) u zemljama koje imaju tradicionalne obiteljske zakone. Video možete pogledati ovdje.

„U Europi vidimo primjere Mađarske i Poljske, koje su zaista pokušale iskoristiti LGBT prava kao bojno polje, kako bi u biti dobile potporu konzervativnih elemenata društva”, rekla je Tirana Hassan za vrijeme rasprave pod naslovom Unaprjeđenje LGBTIQ+ prava, prenosi vigilare.info.

Slika: Tirana Hassan, izvršna direktorica Human Rights Watcha / Foto: snimka zaslona

„Vlada to koristi kako bi se predstavila kao neka vrsta junaka ili zaštitnika obiteljskih vrijednosti i prava”, nastavila je Tirana Hassan. „To ne samo da izaziva podjele, već je također […] poznato da je povezano s povećanim nasiljem i diskriminacijom”, iako Hassan nije pružila nikakve dokaze za svoje primjedbe.

Napad na konzervativne nacije kroz međunarodni sudski sustav je uobičajena praksa ljevičarskih aktivista. Poljska je najbolji primjer za to, budući da se većinski katolički narod redovito mora suočavati s međunarodnim tužbama koje vodi lobisti abortivne industrije.

U nedavnom slučaju, poljske pro-life zakone pred Europskim sudom za ljudska prava (ECHR) osporila je žena koja nije mogla ishoditi pobačaj za svoje dijete s invaliditetom.

Nedavni slučaj predstavlja „dio strateškog programa parničenja koji vode poljske nevladine organizacije“ kako bi se napalo „zakone protiv pobačaja u Poljskoj“, stoji u izjavi Europskog centra za pravo i pravdu (ECLJ), nevladinoj organizaciji koja se zalaže za život.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vigilare.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button