Izbor uredništva

ZNAJU SVE O OBITELJI ZEC. A kad Srbe pitaš gdje je dr. Šreter, kao da nisu sa ove planete

Srbi vrlo dobro znaju što se dogodilo u Vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak i Oluja, što se dogodilo s obitelji Zec i slično… Međutim, kad se te i takve pita gdje je dr. Ivan Šreter, prave se kao da nisu s ovoga planeta!

Prije nekoliko dana u Ministarstvu hrvatskih branitelja održan je sastanak članova Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe nestale u Domovinskom ratu i Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije.

Dosadašnjim tijekom procesa traženja nestalih osoba, naglašeno je iz MHB-a, nisu dostavljene informacije koje bi pomogle rješavanju otvorenih pitanja odnosno zahtjeva koji su predani Komisiji za nestala lica Vlade Republike Srbije u mandatu ove Vlade, pa je trako dogovoren sastanak za ožujak ove godine.

Zašto sve traje tako dugo i gdje su nestali hrvatski branitelji i civili tijekom Domovinskoga rata, pitanje je koje postavlja i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Znaju za obitelj Zec, a ne znaju za naše nestale”

“Ovo pitanje ponovno je postalo aktualno. Naime, ovih se dana vode ‘pregovori’ i održavaju sastanci s predstavnicima Srba u Beogradu, ali još se ništa po tom pitanju konkretno ne događa. Nestali Hrvati jednostavno se ne mogu naći, nitko ‘ne zna’ što se s njima dogodilo, kako su ubijeni, gdje su pokopani”, čude se iz ove braniteljske udruge.

Zanimljivo im je i kako “Srbi predvođeni Miloradom Pupovcem također ne znaju”:

“Ali zato iznimno dobro znaju što se dogodilo sa Srbima u Vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak i Oluja, što se dogodilo s obitelji Zec i slično… Međutim, kad se te i takve pita gdje je dr. Ivan Šreter, prave se kao da nisu s ovoga planeta! Također ih ne zanima ni sudbina nekoliko stotina hrvatske poginule djece tijekom Domovinskoga rata, ništa što nema veze sa srpskim patnjama.

Oni i dalje, podlo i bezobrazno, ističu i podmeću svoju istinu, tj. da su žrtve i zločinci jedno te isto, da je bilo zločina s jedne i druge strane, pa čak tvrde da Srbija, Crna Gora i JNA nisu sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku!

Kad ih se pita za srpske koncentracijske logore diljem Srbije, prave se da toga nije bilo, tako da će još za koju godinu ispasti da su Hrvati sami sebe napali.”

“Badava mi tražimo…”

U dopisu dodaju kako sa Srbima i Crnogorcima ostaju još brojna neriješena pitanja, kao što je primjerice ratna odšteta ili vraćanje ukradenih predmeta, suđenje zločincima, od kojih su mnogi krivi i za oko150 dosad otkrivenih masovnih grobnica:

“Hrvatska ne smije popusti ni milimetar… Kad su žrtve u pitanju, sve ih se mora naći i svi koji su krivi moraju odgovarati. Prema nekim saznanjima, badava mi po Hrvatskoj tražimo nestale, kad su navodno oni već davno prebačeni u Srbiju. No, o tome bi najbolje znalo vodstvo bivšeg (a i sadašnjeg) SDSS-a”, zaključuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno.hr
Back to top button