Magazin

Ima nešto u tome kad počneš misliti svojom glavom

Ima nešto u tome kad počneš misliti svojom glavom. Kad zbrojiš dva i dva. Otvaraju ti se oči i ne vjeruješ više na svaku laž. Koju ti serviraju u lijepi paketić brige za sebe i brige za drugoga.

Ne mogu ti više reći: To je dobro za tebe. Jer nakon samo jednog „moraš“ jasno ti je da tu nešto smrdi. Od glave do pete. I pitaš se zašto netko podcjenjuje tvoju inteligenciju. A još više: Zašto podcjenjuje tvoju ljudskost? Koja nikada nije bila dovedena u pitanje.

Ne znamo što nas sutra čeka, ali jednu stvar znamo. Bit će svijeta, ako bude zdravog razuma a još više dobrog srca.

Svi smo mi već pomalo slomljeni. Razasuti. U krhotinama. I treba netko tko će nas ponovno spojiti. I reći: Vrijediš! Koliko samo to želimo čuti? I shvatiti da nismo samo neki broj ili neki kod. Već da smo osoba koja misli, voli, osjeća, sanja. Osoba koja voli život i želi živjeti. Osoba koja voli druge i želi s njima imati lijepu budućnost.

Autor: Mario Žuvela, izvor: Facebook

O autoru: Mario Žuvela vjeroučitelj je koji mnoge ljude nadahnjuje svojim stvaralaštvom. Pisanje duhovnih tekstova, pjesama i knjiga te uređivanje nekoliko vjerskih portala služi mu kao zahvala i svjedočanstvo o Gospodinu koji ga nadahnjuje kroz obitelj i svakodnevicu. Posljednje poticajno razmišljanje iz njegova pera donosimo vam u cijelosti, prenosi hkm.hr.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button