Izbor uredništva

Nova blamaža Faktografa

Već smo više puta pisali o aktivističkom portalu Faktograf.hr koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak, a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž!

Najnoviji primjer kako Faktograf radi donosimo u nastavku . Prije nekoliko dana je veliku pozornost u hrvatskim medijima i na društvenim mrežama izazvalo je gostovanje dr. Andreja Trampuža, slovenskog infektologa i internista u klinici Charité Berlin, u Dnevniku HRT-a od 15. prosinca koji je u svom gostovanju iznio nekoliko netočnih i manipulativnih tvrdnji što je rezultiralo velikim brojem prijava prema Faktografu . Međutim , po njima osobe bliske njihovim stajališima ne mogu iznositi ”obmanjujuće i netočne tvrdnje”.

Na ovo se u svom komentaru osvrnuo znanstvenik Gordan Lauc. Njegovu objavu donosimo u nastavku:

”Trampuž nastupa kao trećerazredni prodajni predstavnik jedne farmaceutske kuće, a njegova jedina kvalifikacija da o ovome govori je to što donekle poznaje jezik koji ljudi ovdje razumiju pa zato redovito nastupa na televizijama u regiji. Članak u Faktografu je napisao Petar Vidov, koji nema nikakve kvalifikacije pisati o ovoj temi.

Svoju privrženost istini najbolje dokazuje time što je meni zabranio da komentiram na stranicama Faktografa.

Matematički i logički je potpuno nemoguće da je tvrdnja ‘necijepljena djeca vjerojatno će napuniti intenzivne odjele’ istinita, što god o tome gospodin Vidov napisao. Naime, kod nas je udjel umrlih (sa i od SARS-CoV-2) mlađih od 20 godina oko 0,06%, a udjel djece je još i manji. Kako će tih 0,6% napuniti intenzivne odjele je potpuno nemoguće shvatiti…

Prisiljavanje djece i mladih na cijepljenje je naprosto suludo. Za djecu je SARS-CoV-2 samo jedan od virusa koji uzrokuje prehladu. Hoćemo li sada početi djecu cijepiti i protiv druga četiri koronavirusa? A i cijepljeni šire virus pa ćemo se ionako svi zaraziti, tako da cijepljenje djece neće niti na koji način zaštititi starije. Prisiljavanje djece, mladih i onih koji su preboljeli COVID-19 na cijepljenje nema uporište u znanosti i isključivi je rezultat lobiranja čiji je jedini interes ostvariti još nekoliko desetaka milijardi profita jednoj tvrtki.” napisao je Lauc.

Svakog čovjeka zainteresiranog za slobodu govora i mišljenja u Hrvatskoj trebala bi zbrinuti činjenica da udruga koja se bavi slobodama govora i medija te građanskim slobodama – GONG, nastoji smanjiti doseg vijesti pojedinih portala, odnosno cenzurirati ih, jer im se ne sviđaju njihove potkrijepljene tvrdnje i stavovi ili uređivačka politika.

U Hrvatskoj postoji Zakon o medijima a Petar Vidov/Faktograf su čisti pokušaji instalacije Ministarstva istine mimo svih Ustavnih načela RH.

Najveći lažovi i manipulatori u zemlji su upravo Gong i HND koji su napravili Faktograf pa oni uz sumnjive izvore financiranja određuju što je istina, a što nije istina u Hrvatskoj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button