Domovina

Marija Selak Raspudić: KOME SMETA MJERA RODITELJI ODGOJITELJI!?

Saborska zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić je u svom statusu na društvenim mrežama komentirala ukidanje mjere Roditelj odgojitelj koju je najavila nova zagrebačka vlast na čelu sa Tomaševićem. Njezinu objavu prenosimo u nastavku:

”Nakon postavljanja šefova najvećeg gradskog poduzeća bez javnog natječaja, dodatnog milijunskog zaduživanja bez temeljite financijske revizije, stigla je najava prvog, za pretpostaviti je onda i najvažnijeg, poteza nove gradske vlasti koji se direktno tiče života građana glavnog grada. A to je ukidanje mjere roditelji odgojitelji!

Uz sve loše i kriminalne poteze prošle gradske vlasti, malo je dobrih odluka koje su tako neposredno pomogle zagrebačkim majkama kao što je ova koja je omogućila da izaberu hoće li se satirati na tržištu rada ili raditi ono što mnoge od njih jedino i žele, a to je odgajati svoju djecu. Stoga je opravdano pitanje kome i zašto smeta mjera roditelji odgojitelji? Zar stranci kojoj su puna usta feminizma, ženskih kvota i transparenata da su „žene zakon“, doduše, premda je u realitetu i dalje na čelu cijelog pokreta muškarac? Dok se feminizam godinama bori da se prepozna i nagradi kućanski rad zbog „dvostruke opresije žena“, na poslu i u njihovim domovima, feministkinja Rada Borić brine se da će djeca, ako majke budu koristile tu mjeru, biti uskraćena za socijalizaciju u vrtićima. Jedino ideološko sljepilo socijalističkog mentaliteta u kojem je država sve, a obitelj samo smetnja, može izjaviti da zbog ove mjere pati dječja socijalizacija!

Zato su valjda odlično socijalizirane bebe koje su majke primorane ostaviti u jaslicama s nekoliko mjeseci i koje, otrgnute od sigurnog majčinog zagrljaja, uživaju u pokakanim pelenama kao jedno od dvadesetero djece za koje se brine odgojiteljica? Djecu prepustiti institucijama, a majke, naravno, upogoniti u proizvodnju. Gdje smo to ono već vidjeli prije pola stoljeća?Umjesto da nam date plan izgradnje novih vrtića, sadašnji sustav dodjele vrtićkih mjesta kojih ionako nasušno nedostaje u Zagrebu učinite transparentnim, vama je prvi cilj onemogućiti da majke budu doma sa svojom djecom. Je li vam u toj vašoj ingenioznosti palo na pamet pitati majke što bi one htjele? Zar činjenica da je mjera od njezinog uvođenja praktički eksplodirala od zahtjeva ne pokazuje jasno što im je na srcu? A možemo samo pretpostaviti i koliko je to obitelji potaknulo da se ipak odluče na još jedno dijete. Neke će majke možda radije, iz potrebe ili želje, odustati od te mjere i nastaviti raditi nakon rodiljnog dopusta. I to je u redu. Ono što je ključno je da žene moraju imati izbora jer Zagreb i Hrvatska trebaju djecu, a naše majke glavni grad i državu koji će stvoriti uvjete da ih se ohrabre imati!” navele je Marija Selak Raspudić .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button