Izbor uredništva

Što na ove podatke kažu ”oštromjeraši”?

U zadnje vrijeme oštromjeraši uspoređuju Hrvatsku s – Danskom?! Mogli su i s Novim Zelandom ili Papuom Novom Gvinejom.

Uvjerljivo najvažnija usporedba za nas, da vidimo učinak mjera, je SLOVENIJA. Oni imaju oko 20% (9 p.p.) cijepljenih više nego mi, te totalitarno implementirane propusnice. Zadnji dan je irelevantan zbog blagdana. komentirao je Nenad Bakić najnovije zahtjeve za dodatno uvođenje covid propusnica u Hrvatskoj.

I Njemačka je jučer imala najveći broj slučajeva ikad (33.949), i dalje prilično veliki rast, usprkos strogom uvođenju propusnica i drugim mjerama. Očekujemo javljanje naših poznatih oštromjeraša iz Njemačke da nam objasne što to Njemačka trenutno radi krivo.(Koristimo službene njemačke podatke RKI, agregatori kao OWD / JHU ponekad imaju problem s njemačkim podacima.)

Kod njih političari imaju ulogu paničara, nama su poslali ove njihove ‘eksperte’ da dižu paniku.

Za sve koji nisu baš shvatili da malo ponovimo gradivo, jer očito neki nikako da potpuno savladaju osnove, koje su vrlo jednostavne. Nikakve mjere, nigdje u svijetu, nisu dale nikakav rezultat. Činjenica i to statistička. Najoštrije mjere su čak donosile i najveće brojke.

Dakle ništa od toga ne radi, osim što uništava živote, poslove i psihu. Mnoge države su ukinule sve mjere i više ih nikada neće uvesti jer znaju da je to besmisleno i suludo. Bez obzira na visoke ili niske dnevne covid brojke, bolesti se mora pristupati klasično, kao i prije. Tretirati covid poput gripe i naučiti živjeti s njim. A ne svaki dan histerizirati o “jačim mjerama’‘.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button