Domovina

U čijem su interesu dvostruka mjerila?

Jučer je jedna od glavnih vijesti tragedija i zločin koji se dogodio u Zagrebu, gdje je sin ubio majku. Nekih mjesec ili dva ranije, isto u Zagrebu, sin je ubio oca.

Dakle, unutar kraćeg razdoblja imamo dva slučaja ubojstva roditelja od strane sinova, međutim, mediji ih potpuno drugačije tretiraju. Ubojstvo oca, bila je kratka i usputna vijest, dok je ubojstvo majke prva i glavna vijest na Dnevniku Nove tv, nakon koje je odmah uslijedilo i gostovanje “struke”, odnosno Sanje Sarnavke koja je odmah rekla da je “sin ubio majku, zato što je žena i kako je to femicid.”

Tijekom nastavka emisije vrte se animacije, muško-ženske sjene u kojima muškarac udara ženu i Sarnavka bez navođenja izvora govori kakvo je stanje u društvu. Ideja i sadržaj cijele reportaže, vijesti i tobožnje analize je izrazito manipulativna i sugestivna. Nasilja i zločina je uvijek bilo, ali ne može ubojstvo jednog roditelja biti maltene prihvatljivo, dok je ubojstvo drugog roditelja posebna kategorija zločina i to bez ikakvih argumenata. Bojim se da sve što se radi i potencira u medijima, nema veze s ničijom zaštitom, nego izvlačenjem novca i destrukcijom svih odnosa i uloga u društvu.

Marin Vlahović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button