Magazin

Nikada nemoj zavisiti od mišljenja drugih

Nikada nemoj zavisiti od mišljenja drugih. Niti onih lijepih, niti onih ružnih. Stavit ćeš brzo sebi omču oko vrate. Hvale te? Neka te hvale! Kude te? Neka te kude! Sve je to samo riječ koja brzo ispari, a onda ostane ono što se krije iza te riječi.

Nikada se nemoj sramiti toga što si. Bez obzira na sve – vrijedan si. Ima tih nekih ljudi koji su kao rođeni da bi onima oko sebe stvarali kompleks manje vrijednosti. Pokazivali se većima da bi umanjili druge. Takvi ti ne trebaju u tvojoj blizini. Jer guše, unose nemir, ostavljaju rasulo. I nikada nemoj pomisliti da je problem u tebi. U ljudima je, kojima je ego toliko velik da su ostale samo mrvice od njihove duše.

Nikada nemoj zavisiti od mišljenja drugih. Niti onih lijepih, niti onih ružnih. Stavit ćeš brzo sebi omču oko vrate. Hvale te? Neka te hvale! Kude te? Neka te kude! Sve je to samo riječ koja brzo ispari, a onda ostane ono što se krije iza te riječi. Neki interesi. Neki scenariji. Gledaj samo da te vodi onaj tvoj unutarnji glas. I ponosi se time što si jednostavan. Iskren. I vjeruješ u dobro. Prepozna život te ljude. A onda im i vrati. Možda ne u perspektivi kojoj ti očekuješ. Ali svakako vrati.

– Mario Žuvela

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button