Magazin

Nizozemski političar poručio: Digitalni ID je prevara, WEF nas pomoću njega sve želi kontrolirati

Mladi nizozemski političar i član stranke FVD – Fredrik Jansen, osvrnuo se na uvođenje europskog digitalnog ID-a, rekavši kako se tu radi o globalnoj prevari pomoću koje Svjetski ekonomski forum koji to nasilno gura i nameće, želi preuzeti potpuni nadzor i kontrolu nad nama.

Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

“Ovaj europski digitalni ID je aplikacija koja centralno pohranjuje osobne podatke. Više je od pretpostavke da će to biti internetska putovnica – EU će imati pristup vašim bankovnim podacima, vozačkoj dozvoli, diplomama, poreznim podacima, računima na društvenim mrežama, očima boja… Ovo je spomenuto u pismu državnog tajnika. Na temelju ovih podataka, vlade i tvrtke mogu dopustiti ili zabraniti pristup svojim proizvodima i uslugama.

Za sada je to navodno dobrovoljno, ali svi znamo u što se pretvorio Covid QR kod. Ako je nemaš, sloboda ti je oduzeta. Testna faza počinje ove godine i koalicijskim sporazumom naše državne vlasti želi preuzeti odgovornost u razvoju ovog Digital ID-a. Ali zašto nam treba ova aplikacija? Koje probleme rješava? Zaboga, tko to želi? WEF zagovara njegovu nužnost iz više razloga.

Prvo, zbog pretjeranog rasta online identiteta. Zvuči otmjeno, ali to znači da ljudi imaju nekoliko profila za prijavu i ne mogu se sjetiti koji pripada kojoj platformi. Nije problem.

Drugo, ne postoji kontrola nad time što državne institucije rade s našim podacima.

To bi mogao biti problem, a Digital ID bi mogao samo pogoršati situaciju.

I treće, zanimljivo, 2/3 bi ostavilo svoje shopping kartice bez kupnje. Kakva je ovo glupost? Hoćemo li stvarno stvoriti sustav kontrole jer neke multinacionalne kompanije žele veću prodaju?”

Izvor

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
epoha.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button