Domovina

Što može jedan “mali” čovjek u tom kozmičkom vrtlogu?

Čovjek mora rasti duhovno a egzistencijalno biti minimalist koji će sam stvarati i razmjenjivati resurse u malim zajednicama i živjeti od onoga što mu je najnužnije

Čovjek se nalazi pred prijetnjom globalnog hibridnog totalitarizma koji u sebi sadrži elemente neoliberalnog kapitalizma, komunizma i fašizma.

Postao je moguć kao hiperideološki amalgam u digitalnoj eri jer transhumanizam je njegov alkemijski produkt. Izliježe se iz “retorte” milijardera i moćnika iz sjene (Davos, WEF) koji su kupili većinu svjetskih znanstvenih resursa i labosa, potkupili države i Vlade, medije i elite, usko surađuju s političkim i obavještajnim strukturama, da bi nam prodavali neku novu “humanističku etiku” i sustav “dobrovoljnog” podvrgavanja tehnološkom nadzoru.

U ranijim fazama profit im je bio sveti cilj. Danas im profit nije problem, imaju dovoljno moći i novca. Ušli smo u fazu kad im je profit sredstvo za preoblikovanje ljudske vrste i života na zemlji. Radi se o megalomanima koje poznata povijest nije vidjela. Doslovno sve što čini život čovjeka namjeravaju kontrolirati.

Što može jedan “mali” čovjek u tom kozmičkom vrtlogu?

Rasti duhovno a egzistencijalno biti minimalist koji će sam stvarati i razmjenjivati resurse u malim zajednicama i živjeti od onoga što mu je najnužnije. Slobodu i osobni integritet bit će vrlo teško očuvati bez spremnosti na odricanja i prevrednovanja potrošačkog mentaliteta čija smo svi djeca manje ili više.

WEF već odavno prodaje priču o digitalnom identitetu pojedinca kao postizanju osobne suverenosti. (!)

U svijetu visokosofisticirane tehnologije nadzora takva tvrdnja je čista inverzija. Jer digitalni identitet znači umreženost čovjeka u golemi informatički sustav, s “digitalnim otiskom” bez kojega se ne bi mogao ni kretati ni kupovati ni putovati izvan budućega “Interneta stvari”, IoT, 5G i 6G tehnologije čija se mreža potiho širi.

Opasnosti su velike. Jer samo mali broj ljudi uistinu zna kako stvarno funkcionira algoritamski sustav Umjetne inteligencije (AI) koja postaje sveprisutna u našim životima. Primjer nam je pred očima: društvene mreže.

Cilj je ljudski um, duh, navike, njegovo zdravlje, posao, egzistencija – kako ga uklopiti u svijet “velikog reseta” nakon njega a da ne bude više od jedinke koja se poslušno uklapa u svijet skore budućnosti kojeg bi kontrolirala umjetna inteligencija i neformalne strukture moći koje prerastaju u globalne “organe” nadnacionalne vlasti. Ništa novo. O tomu su pisali Orwell i Huxley.

Barem danas možemo imati visoku razinu svijesti o realnim opasnostima zloporaba tehnologije u korumpiranim sustavima i podsustavima. Možemo pružiti legitimni i legalni otpor jer istina je na našoj strani. Ma koliko gospodari svijeta bili cinični i licemjerni, uvjereni da su svemoćni bogovi na zemlji.

Izvor: Zoran Vukman/Facebook

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button