Svijet

Izrael želi da se svako dijete koje ispunjava uvjete cijepi u sljedeća 2 tjedna

Izrael je bio jedna od prvih zemalja koja je u prosincu 2020. pokrenula veliku kampanju cijepljenja protiv Covida-19. Danas godinu dana kasnije, već se spremaju dati četvrtu dozu cjepiva.

Izraelske vlasti priopćile su kako planiraju postati prva zemlja koja će uvesti četvrtu dozu cjepiva protiv COVID-19. Sve to čine dok se zemlja priprema za val izazvan novom varijantom omikron, piše akter.ba a prenosi narod hr

Izraelski stručnjaci za pandemiju preporučili su četvrtu booster dozu za starije od 60 godina i zdravstvene radnike.

Premijer Naftali Bennett pozdravio je plan i poručio svima da se počnu pripremati.

‘Građani ove zemlje su prvi u svijetu primili treću dozu cjepiva protiv Covid-19, a nastavljamo biti pioniri i s četvrtom dozom’, dodao je premijer.

Takva odluka uslijedila je nakon što je Izrael potvrdio prvu poznatu smrt pacijenta sa sojem omikron u utorak

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da je poznato najmanje 340 slučajeva ove varijante.

Odluka o uvođenju četvrtog boostera još čeka odobrenje visokih zdravstvenih službenika. Međutim iz ureda Bennetta su za BBC rekli da se nadaju da će dozu dati ljudima najmanje četiri mjeseca nakon treće doze.

Izrael je bio jedna od prvih zemalja koja je u prosincu 2020. pokrenula veliku kampanju cijepljenja protiv Covida-19. Danas godinu dana kasnije, već se spremaju dati četvrtu dozu cjepiva.

Bennett je u ponedjeljak rekao da želi da se svako dijete koje ispunjava uvjete cijepi u sljedeća dva tjedna. Sve kako bi se pomoglo ‘odgoditi, usporiti i umanjiti’ snagu novog vala infekcija. Vlada je prošlog mjeseca zatvorila granice Izraela za strane državljane kao odgovor na omikron. Sada je zabranila izraelskim građanima i stalnim stanovnicima da putuju u više od 50 zemalja na ‘crvenoj listi’, uključujući SAD, UK, Francusku, Njemačku, Italiju, Španjolsku i veliki dio Afrike, piše slobodnadalmacija.hr

A OVDJE donosimo koja zemlja ima najmanji višak smrtnosti u 2021. godini pa sami prosudite kojim putem nam je ići.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button