Svijet

EU prijeti Musku zabranom Twittera ako ne bude cenzurirao sadržaj po njihovim uputama

Elon Musk se našao pod ponovnim pritiskom SAD-a i EU-a zbog svog vlasništva nad Twitterom, dok regulatori suzbijaju milijarderevo nastojanje da transformira društvenu mrežu u slobodno utočište slobode govora.

EU je preko Europske komisije u srijedu zaprijetila Musku zabranom osim ako se Twitter ne bude pridržavao strogih pravila moderiranja sadržaja. A ministrica financija SAD-a Janet Yellen naglasila je da Washington preispituje njegovu kupnju društvene mreže.

Povjerenik Europske komisije Thierry Breton rekao je Musku da se mora odreći “proizvoljnog” pristupa ponovnom aktiviranju cenzuriranih korisnika čiji su računi zabranjeni, “agresivno provoditi dezinformacije” i pristati na “opsežnu reviziju” platforme, javlja Financial Times.

Osim EU i SAD-a pritisku na Muska se pridružio i Apple

Apple je jedan od pet najvećih tehnoloških giganata koji je, kako Musk navodi, zaprijetio da će zabraniti njegovu društvenu mrežu na Apple Payu, ali nije objasnio zbog čega. Musk je pak uzvratio da se nada da neće doći do toga da mora proizvoditi i svoj mobitel.

Ovi oštri napadi na Muska uslijedili su nakon što je on najavio da će Twitter vratiti čak 62.000 suspendiranih računa s 10 tisuća pratitelja ili više, uključujući jedan račun s preko 5 milijuna pratitelja i 75 računa s preko 1 milijun pratitelja.

Musk: ‘Woke virus gura civilizaciju prema samoubojstvu’

Podsjetimo, nakon što je u svibnju objavio kako nikada u životu nije glasova za republikance, ali da sada hoće zbog nesposobnih demokrata i američkog predsjednika Joea Bidena – te kritiziranja masmedija kao izvora netočnih informacija zbog naklonjenosti ljevici, Musk je uputio kritiku na račun tzv. progresivne ljevice optuživši je kao uzročnika propasti civilizacije.

On je na Twitteru postavio pitanje; “Što mislite o kulturnom ratu?”, a jedan korisnik je odgovorio:

“Mislim da desnica mora početi financirati više umjetnika, filmaša i pisaca umjesto političare i lobiste. Ne možete pobijediti u pomorskom ratu bez ikakvih brodova, a ne možete dobiti ni kulturni rat bez ikakve kulture. Predugo smo reakcionari. Vrijeme je za ofenzivu”.

Na tu opasku Elon Musk je odgovorio: Nisam konvencionalno ni desničar ni ljevičar, ali se slažem s vašim mišljenjem. Woke virus temeljito je prodro u zabavu i gura civilizaciju prema samoubojstvu. Potreban je kontra-narativ”.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button