Uncategorized

Dva su najgora ishoda današnjih izbora

O izborima

Dva su najgora ishoda današnjih izbora:

1) Lažno oporbena kvazisuverenistička opcija pokazuje svoje pravo lice, te grabi vlast koalirajući s globalističkim i suštinski koruptivnim HDZ-om,

2) Lažno oporbeni i ekstremno lijevi SDP i Možemo koaliraju i grabe vlast.

Oba ova ishoda označavaju nastavak demoliranja demokracije i naših temeljnih civilizacijskih vrijednosti. Kako bi se snašli u ovim kompleksnim kulturnim vremenima, treba imati jasnu predodžbu o tome protiv čega se kao građani trenutno borimo.

*** Progresivna ideologija ***
Progresivizam je ideologija koja mahnito glorificira “napredak”, odnosno teži transformaciji naše civilizacije i same esencije čovjeka u svojevrsnu utopijsku viziju nadjačane/poboljšane ljudskosti. Taj termin koristimo kao krovni termin svega onoga čemu svjedočimo kroz posljednja desetljeća – od tehno-centričnog transhumanizma preko rodne ideologije do zelene parareligije. Kao i svaki dosadašnji utopizam, progresivizam u svom zaključku vodi prema totalitarnoj distopiji, no unikatna verzija tehno-distopije koju trenutno hvatamo neusporediva je s bilo čime iz prošlosti. Progresivizam svoje idejne korijene vuče iz sličnih prošlostoljetnih radikalno lijevih utopijskih svjetonazora, samo preobučenih u novi kaput i masivno ojačanih tehnološkim dostignućima.

*** Globalizam ***
Progresivistička totalitarna distopija u ovom se trenutku ostvaruje metodom društveno-političkog upravljanja zvanom globalizam. Nasuprot suverenizma koji inzistira na pravu na samoodređenje i na lokalno odlučivanje pojedinih država, globalizam određuje centralizirani top-down model vlasti, koji nije omeđen državnim granicama, već teži brisanjem državnih granica stvoriti jednu veliku nad-državu. Tom se nad-državom, koja je već uvelike ostvarena preko Europske Unije i ostalih globalističkih institucija, upravlja iz interesnih centara moći, slijedeći načela progresivizma. Nulificiranjem državnih granica, demoliranjem načela supsidijarnosti, razvodnjavanjem obitelji i ostalih ljudskih identitetskih sidara globalizam pojedinca teži vrijednosno isprazniti kako bi kao svojevrsna tabula rasa postao podoban za prihvaćanje novonormalnih progresivističkih vrijednosti.

*** Progresivizam i globalizam u Hrvatskoj ***
Niz je domaćih stranaka prožetih ideologijom progresivizma, kao što je i niz stranaka poslušan globalističkim nalogodavcima. Jedna od uspješnijih globalističkih strategija je tzv. mehanizam lažne oporbe. Diljem zapada primjećuje se obrazac smjenjivanja pseudodesnih globalističko-progresivnih i pseudolijevih globalističko-progresivnih stranaka, koje se predstavljaju kao međusobno suprotstavljene, dok u praksi nisu ništa više od ogranaka iste ideološke majke. Slijedom toga, iako površnom oku spomenuta dva najgora izborna ishoda mogu djelovati kao dijametralno suprotna, oni su praktično potpuno jednaki. Domaća medijska mašinerija već je odradila prljavi posao propagiranja mehanizma lažne oporbe namećući narodu lažnu dilemu odabira između ta dva najgora i u srži jednaka ishoda.

Dakle, globalistički progresivizam na današnjim izborima pobjeđuje i preko HDZ-a, koji je toliko koruptivan da bi za svoje kokošarske interese prodao sve, i preko potencijalne ekstremno lijeve koalicije lažno oporbenog SDP-a (tj. praktičnog ekvivalenta HDZ-a) i relativno novog globalističko-progresivnog projekta zvanog Možemo. Pritom, najnaprednija globalistička lukavost bila bi ona u kojoj nominalno suverenistička opcija ulazi u koaliciju s HDZ-om, te tako dovodi do prvog od najgorih ishoda. U tom ćemo slučaju znati da je ta stranka od početka bila kukavičje jaje opisanog nakaradnog sustava koji je inficirao cijeli zapad.

Ukoliko na izborima uistinu dođe do najgoreg, istinski poraz za one među nama koji vjeruju u demokraciju i koji poštuju svoju tradiciju neće biti sam politički neuspjeh, već spoznaja koliko je tiha većina i dalje pogubljena u ovim kompleksnim civilizacijskim vremenima, odnosno koliko nepodnošljivo lako oni najgori među nama mogu manipulirati pasivnom masom.

Izvor:Sapere aude

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button