GastroSvijetZanimljivosti

Bruxelles dugoročno planira prevariti poljoprivrednike. Prema receptu Svjetskoga ekonomskog foruma treba jesti GMO insekte i bube

Bruxelles igra na vrijeme, planirajući dugoročno prevariti poljoprivrednike. „Ovo što trenutno radi Europska komisija je, po meni, pokušaj prevare poljoprivrednika

Poljoprivrednici od Lisabona do Bukurešta prosvjeduju posljednjih tjedana protiv “klimatske politike” Europske unije, piše Davor Dijanović za hkv.hr

Četiri mjeseca prije europskih izbora Europska komsija popušta, ali ne odustaje od ambicioznih planova smanjenja emisije CO2 za čak 90 posto do 2040.

Iako su štrajkove pokrenuli poljoprivrednici iz zemalja koje graniče s Ukrajinom, uključujući Poljsku, danas se buni gotovo cijela Zapadna Europa. Poljoprivrednici blokiraju ceste u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Irskoj, Španjolskoj i Portugalu, a štrajkove najavljuju i Hrvati i Slovaci. Suočen s ovim pritiskom, Bruxelles povlači neke zelene propise.

U dogovorima usvojenim protekloga tjedna, Europska komisija ne odustaje od ambicioznog cilja smanjenja emisije CO2 za čak 90 posto do 2040. u usporedbi s 1990. Međutim, smjernice ne ukazuju na nikakva posebna rješenja za poljoprivredni sektor, koji bi trebao biti odgovoran za jednu sedminu svih emisija. Primjerice, izostao je najavljeni cilj smanjenja emisija iz poljoprivrede za 30 posto.

U dokumentu se također ne spominje novi ETS sustav za poljoprivredu niti odredbe o potrebi korištenja raznolikih izvora proteina u stočnoj hrani. Još ranije je čelnica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila povlačenje projekta ograničavanja uporabe pesticida u poljoprivredi EU-a. U ladicu je stavljen i sporazum s Mercosurom, odnosno četiri južnoameričke zemlje: Brazilom, Argentinom, Urugvajem i Paragvajem, za izvoz hrane u Europu.

Međutim, kako tvrdi Monika Przeworska iz Instituta za poljoprivrednu ekonomiju, Bruxelles igra na vrijeme, planirajući dugoročno prevariti poljoprivrednike. „Ovo što trenutno radi Europska komisija je, po meni, pokušaj prevare poljoprivrednika. U Bruxellesu znaju da se taj problem ne može lako gurnuti pod tepih, jer nam predstoje, primjerice, izbori za Europski parlament (…) političari vide da im treba nešto dati“.

Ovo „nešto“ uključuje, između ostalog informaciju da će Europska komisija vjerojatno povući ideju o ograničavanju upotrebe pesticida u EU – tvrdi Przeworska u intervjuu za „DoRzeczy“. Ovdje također treba podsjetiti da će nacrt propisa koji se tiču ambicioznih planova za smanjenje CO2 do 2040. pripremiti sljedeća Komisija, s novim osobljem, nakon europskih izbora zakazanih za lipanj.

Ideologija zelenog fundamentalizma prijeti uništavanjem poljoprivrede i stočarstva. Meso, jaja i žitarice sve više postaju suspektni. Njihova proizvodnja – ističu to zeleni zeloti – uključuje pretjeranu emisiju različitih štetnih supstanci. Zato proizvodnju mesa i žitarica treba smanjiti. To što će doći do velikih šteta po poljoprivrednike i farmere to zelene globaliste slabo interesira. Oni bi najradije potpuno zabranili meso i žitarice.

Ako se pitate što ćemo jesti: postoji već čitav niz „studija“ o tome kako treba jesti GMO insekte i bube. Prema receptu Svjetskoga ekonomskog foruma.

U zemljama kao što su Kanada i Nizozemska u uništavanje poljoprivrede i stočarstva uključila se država svojim suludim zakonskim rješenjima koja dugoročno mogu dovesti jedino do uništavanja kanadskog i nizozemskog seljaka.

Prošlih godina svjedočili smo velikim prosvjedima u ovim zemljama. No prosvjedi pretjerano, barem za sada, ne brinu one koji nameću svoje agende.

Lokalna vlast primorskog nizozemskog grada Bloemendaala odlučila je poduzeti još radikalnije korake u ime eko-ideologije. Krajem listopada prošle godine gradska je vijećnica tako objavila da zabranjuje oglašavanje mesa, mliječnih proizvoda i proizvoda u čijoj se proizvodnji kao energent koriste fosilna goriva. Prvi grad u Nizozemskoj koji je zabranio reklamiranje mesa bio je Haarlem u središnjem dijelu zemlje. Globalistička klika želi preuzeti potpuni nadzor nad proizvodnjom hrane, dakako s ciljem kontrole ljudi.

Od zelenog fundamentalizma do rodne ideologije i transhumanizma – Europa je okužena protuljudskim i proturazumskim ideologijama. Potop zdravog razuma pouzdan je simptom truljenja zapadne civilizacije.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button