Domovina

Gotovinin odvjetnik Mišetić kirurški precizno raskrinkao Reufa, ovo je čisti užitak za vidjeti 

Sada se Schmidtu zamjera jer, eto, kroz Refika Lendu biračka volja Bošnjaka nije zastupljena

Suza suzu goni. Tako bi se moglo opisati mentalno stanje Reufa Bajrovića otkako je visoki predstavnik Christian Schmidt jučer oko 18 sati donio odluku o deblokadi federalne vlade.

Bajroviću je sada odjednom važno legitimno predstavljanje, konstitutivnost naroda, biračka volja pojedinog konstitutitvnog naroda kao i nacionalna pripadnost.

Sada se Schmidtu zamjera jer, eto, kroz Refika Lendu biračka volja Bošnjaka nije zastupljenja. Zanimljivo, u slučaju Željka Komšića i Borjane Krišto na prošlim izborima, gdje je matematički dokazano kako je Krišto osvojila više od 200 puta više hrvatskih glasova od Komšića – Reuf to nije doživio.

Slično je primijetio i ugledni odvjetnik Luka Mišetić, koji je hrvatskoj javnosti postao poznat kada je branio generala Antu Gotovinu, Mišetić je jednom rečenicom doslovno kirurški precizno raskrinkao Reufa Bajrovića.

“Da vidim jesam li dobro razumio Reufovu logiku. Izbor Željka Komšića bošnjačkim glasovima ne diskriminira Hrvate jer članovi Predsjedništva predstavljaju građane, a ne narode. Ali zaobilaženje Lende diskriminira Bošnjaka jer Feder. potpredsjednici zastupaju narode a ne građane?”, napisao je Mišetić dodavši ”emoji” zamišljene face s rukom na bradi.

Iako je u ovom konkretnom slučaju odluka Visokog predstavnika u interesu HDZ-a i stranaka okupljenih oko HNS-a , ova odluka može biti ozbiljan presedan za buduće odluke stoga je i Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da je došlo do još jednog nametanja odluka visokoga predstavnika, koje u jednom dijelu degradira odluku od 2. listopada 2022, te zahtijeva žurne izmjene izbornog zakonodavstva i usvajanje ograničenih izmjena Ustava BiH.

Hrvatski narodni sabor (HNS) BIH izrazio je nezadovoljstvo zbog nametanja visokog predstavnika i zahtijeva žurne izmjene izbornog zakonodavstva i usvajanje ograničenih izmjena Ustava BiH.

„Iako nametnuta odluka u dijelu koja predmnijeva izmjene Ustava Federacije BiH nije trajnoga karaktera, potrebno je bez odlaganja pokrenuti proces razgovora o izmjenama i dopunama ustava i Izbornoga zakona kako bi došlo do domaćih i najoptimalnijih rješenja i implementacije Odluke Ustavnoga suda BiH u predmetu Ljubić, kao i svih presuda Europskoga suda za ljudska prava, što je također dio i potpisanih međustranačkih sporazuma“, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Ova odluka je još jednom pokazala da BiH nije suverena država već običan protektorat međunarodne zajednice!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button