Svijet

Biden cinično koristi Ukrajinu kako bi prikrio sabotažu lanca proizvodnje hrane!?

Namjerni potezi Washingtona, koji izravno narušavaju lanac proizvodnje hrane, odvijaju se u vrijeme kada globalna serija katastrofa s usjevima stvara najgoru situaciju opskrbe hranom u posljednjih nekoliko desetljeća, možda od kraja Drugog svjetskog rata. Situacija nije dobra ni u drugim dijelovima svijeta. A sve okolnosti idu u korist oživljavanja stava svjeskih moćnika kako tradicionalnu poljoprivredu treba zamijeniti sintetičkom laboratorijskom prehranom od lažnog mesa i proteina skakavaca i crva diljem svijeta. Sve za navodnu slavu kontrole globalne klime. Ovo je stvarno ludo, objavljuje u svojoj zadnjoj analizi F. William Engdahl, najprodavaniji autor knjiga o nafti i geopolitici, savjetnik i predavač sa diplomom prestižnog sveučilišta Princenton.

Počinje izgledati kao da neki loši glumci namjerno poduzimaju korake kako bi zajamčili nadolazeću globalnu krizu hrane. Naime, svaka mjera koju su stratezi Bidenove administracije poduzeli za “kontrolu inflacije energije” šteti opskrbi ili napuhava cijenu prirodnog plina, nafte i ugljena za globalno gospodarstvo. To ima veliki utjecaj na cijene gnojiva i proizvodnju hrane. To je počelo mnogo prije Ukrajine. Sada kruže izvješća da su Bidenovi ljudi intervenirali kako bi blokirali željeznički transport gnojiva u najkritičnije vrijeme za proljetnu sadnju. Do ove jeseni učinci će biti eksplozivni.

S obzirom na ključno vrijeme za proljetnu sadnju u SAD-u u svojoj kritičnoj fazi, CF Industries iz Deerfielda, Illinois, najveći američki dobavljač dušičnih gnojiva kao i vitalnog aditiva za dizel motore, izdao je priopćenje za javnost u kojem se navodi kako je: „U petak, 8. travnja 2022., Union Pacific obavijestio je CF Industries, bez prethodne najave, kojim nalaže određenim prijevoznicima da smanje količinu osobnih automobila na svojoj željeznici, koji nalog stupa na snagu odmah.” Union Pacific je jedna od samo četiri velike željezničke tvrtke koje zajedno prevoze oko 80% cjelokupnog poljoprivrednog željezničkog tereta SAD-a. Izvršni direktor tvrtke CF, Tony Will, izjavio je: “Vrijeme ovog poteza Union Pacifica nije mogao doći u gore vrijeme za poljoprivrednike. Ne samo da će isporuka gnojiva biti odgođena zbog ovih ograničenja isporuke, već i dodatno gnojivo potrebno za dovršenje proljetnih aktivnosti možda uopće neće moći doći do poljoprivrednika. Postavljanjem ovog proizvoljnog ograničenja samo nekolicini dobavljača, Union Pacific ugrožava žetvu poljoprivrednika i povećava cijenu hrane za potrošače.” CF je uputio hitne žalbe Bidenskoj administraciji za pravni lijek, za sada bez pozitivnih radnji.

hrane,
Slika: Struktura vlasništva Union Pacific željezničkog prijevoznika koji stvara poremećaje u lancu proizvodnje hrane (točnije u isporuci gnojiva), bez prethodne najave. Dva najveća suvlasnika ovog željezničkog prijevoznika su fondovi (vjerovali ili ne) Vanguard i BlackRock, o kojima smo i ranije pisali ovdje, kao najvećim suvlasnicima BigPharma četvorke (4 najveća farmaceutska proizvođača) / Foto: ilustracija, izvor: money.cnn.com

Izravna sabotaža (kukuruz, piletina, navodnjavanje, zemljište…)

CF Industries je istaknuo kako su samo jedna od još tridesetak tvrtki kojima je izrečena stroga mjera, koja je neodređena. Oni svoje proizvode isporučuju putem željezničkih linija Union Pacifica prvenstveno iz kompleksa Donaldsonville u Louisiani i njegovog kompleksa Port Neal u Iowi, kako bi opsluživali ključne farmerske države uključujući Iowu, Illinois, Kansas, Nebrasku, Texas i Kaliforniju. Zabrana će utjecati na dušična gnojiva kao što su urea i urea amonijev nitrat (UAN), kao i na ispušnu tekućinu dizela, DEF (koja se u Europi naziva AdBlue). DEF je proizvod za kontrolu emisije koji je danas potreban za dizelske kamione. Bez toga motori ne mogu raditi. Izrađuje se od uree. CF Industries je najveći proizvođač uree, UAN-a i DEF-a u Sjevernoj Americi, a njen Donaldsonville Complex najveći je pojedinačni proizvodni pogon za te proizvode u Sjevernoj Americi.

U isto vrijeme, Bidenova banda (administracija) najavila je lažni lijek za rekordno visoke cijene naftnih derivata na benzinskim postajama. Washington je najavio kako će EPA dopustiti 50%-tno povećanje mješavine biodizela i etanola na bazi kukuruza za ljeto. Dana 12. travnja ministar poljoprivrede najavio je “hrabru” inicijativu američke administracije za povećanje uporabe domaćih biogoriva iz kukuruza i etanola. Tajnik Tom Vilsack ustvrdio je kako će ta mjera “smanjiti cijene energije i riješiti se rastućih potrošačkih cijena uzrokovanih Putinovim poskupljenjem (sic) tako što će iskoristiti snažnu i svijetlu budućnost za industriju biogoriva, u automobilima i kamionima te u željezničkom, pomorskom i zrakoplovnom sektoru…

Samo kapitalizirano “Putinovo povećanje cijene” nije rezultat ruskih akcija, već odluka Washington Green Energy plana o postupnom ukidanju nafte i plina. Inflacija cijena energenata također će biti znatno viša u nadolazećim mjesecima zbog gospodarskih sankcija SAD-a i EU na izvoz ruske nafte i vjerojatno plina. Međutim, središnja točka je da svaki hektar poljoprivrednog zemljišta u SAD-u posvećen uzgoju kukuruza za biogoriva uklanja tu proizvodnju hrane iz prehrambenog lanca kako bi je spalio kao gorivo (više hektara za gorivo iz kukuruza – manje za hranu…).

Od donošenja američkog Zakona o standardima za obnovljive izvore goriva iz 2007., koji je nalagao godišnje rastuće ciljeve za proizvodnju kukuruza za mješavine goriva s etanolom, biogoriva su zauzela ogroman dio ukupne površine kukuruza, više od 40% u 2015. Taj pomak, propisan zakonom, spaljivanje kukuruza kao goriva dovelo je do velike inflacije cijena hrane mnogo prije nego što je počela kriza inflacije zbog covida.

SAD je daleko najveći svjetski proizvođač i izvoznik kukuruza. Sada kada se naloži značajno povećanje kukuruznog etanola za gorivo, u vrijeme astronomskih cijena gnojiva, a isporuka gnojiva je navodno blokirana naredbama Bijele kuće, to će dovesti do porasta cijena kukuruza “u nebo”. Washington to jako dobro zna. I to radi namjerno.

Nije ni čudo da je cijena američkog kukuruza sredinom travnja dosegla 10-godišnji maksimum, budući da je izvoz iz Rusije i Ukrajine, glavnih izvora, sada blokiran sankcijama i ratom. Osim energetski neučinkovite uporabe američkog kukuruza za opskrbu biodizelom, najnovija Bidenova inicijativa za etanol doprinijeti će rastućoj krizi s hranom, a ne će činiti ništa na snižavanju američkih cijena naftnih derivata.

Glavna uporaba kukuruza za životinje u SAD-u je kao stočna hrana za goveda, svinje i perad, kao i za prehranu ljudi. Ova cinična zapovijed o biogorivu ne govori o američkoj “energetskoj neovisnosti”. Biden je to okončao u svojim prvim danima na vlasti nizom zabrana bušenja nafte i plina i cjevovoda u sklopu svoje agende Zero Carbon.

Slika: Cijena kukuruza u zadnjih 25.g. / Foto: ilustracija; izvor: tradingeconomics.com

U onome što očito postaje rat američke administracije za hranu, situacija se dramatično pogoršava zahtjevima USDA da uzgajivači pilića ubiju milijune pilića u sadašnjih 27 država, navodno zbog znakova infekcije ptičjom gripom. “Virus” ptičje gripe H5N1 razotkriven je 2015. godine kao potpuna prevara. Testovi koje su inspektori američke vlade sada koristili za određivanje ptičje gripe isti su nepouzdani PCR testovi koji se koriste za COVID kod ljudi. Test je bezvrijedan za to. Dužnosnici američke vlade procjenjuju da je, od kada su prvi slučajevi bili pozitivni u veljači, ubijeno najmanje 23 milijuna pilića i purana kako bi se navodno spriječilo širenje bolesti čiji bi uzrok mogao biti nevjerojatno nehigijensko zatvaranje u kaveze masovnih industrijskih CAFO pilića. Posljedica toga je nagli porast cijena jaja za oko 300% od studenog i ozbiljan gubitak izvora pilećih proteina za američke potrošače u vrijeme kada je ukupna inflacija troškova života na vrhuncu u zadnjih 40 godina.

Da stvar bude još gora, Kalifornija i Oregon ponovno proglašavaju izvanredno stanje vode usred višegodišnje suše i oštro smanjuju vodu za navodnjavanje poljoprivrednicima u Kaliforniji, koji proizvode najveći dio američkog svježeg povrća i voća. Ta se suša od tada proširila na većinu poljoprivrednog zemljišta zapadno od rijeke Mississippi, što znači veliki dio poljoprivrednog zemljišta u SAD-u.

Sigurnost hrane u SAD-u ugrožena je kao nikada prije od Dust Bowl-a iz 1930-ih, a “Zelena agenda” Bidenove administracije čini sve kako bi utjecaj pogoršao za svoje građane.

U nedavnim komentarima američki predsjednik Biden naveo je bez pojašnjavanja kako će nestašica hrane u SAD-u “biti stvarna”. Njegova administracija također se oglušava na molbe poljoprivrednih organizacija da dopuste obradu oko 4 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta koje zemljište je izostavljeno iz “ekoloških razloga”. No, ovo nije jedini dio svijeta u kojem se razvija kriza hrane.

Globalna katastrofa

Ove namjerne akcije Washingtona odvijaju se u vrijeme kada globalna serija katastrofa s hranom stvara najgoru situaciju opskrbe hranom u posljednjih nekoliko desetljeća, možda od kraja Drugog svjetskog rata. U EU, koja značajno ovisi o Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini u pogledu žitarica za životinje, gnojiva i energije, sankcije dramatično pogoršavaju nestašicu hrane uzrokovanu kovidom.

EU koristi svoj glupi Zeleni plan kao izgovor kako bi zabranila talijanskoj vladi ignoriranje pravila EU-a koja ograničavaju državnu pomoć poljoprivrednicima. U Njemačkoj, novi ministar poljoprivrede stranke Zelenih Cem Özdemir, koji želi postupno ukinuti tradicionalnu poljoprivredu navodno zbog njezinih emisija “stakleničkih plinova”, dao je hladan odgovor poljoprivrednicima koji žele uzgajati više hrane. EU se suočava s mnogim istim katastrofalnim prijetnjama sigurnosti opskrbe hranom kao i SAD, i još više ovisi o ruskoj energiji koju će EU samoubilački sankcionirati.

Glavne zemlje koje proizvode hranu u Južnoj Americi, osobito Argentina i Paragvaj, usred su teške suše koja se pripisuje periodičnoj anomaliji La Niña Pacifika koja je osakatila tamošnje usjeve. Sankcije na gnojiva u Bjelorusiji i Rusiji prijete brazilskim usjevima, otežane uskim grlima u transportu preko oceana.

Kina je upravo objavila da bi zbog jakih kiša 2021. ovogodišnji urod ozime pšenice mogao biti najgori u njezinoj povijesti. KPK je također uvela stroge mjere kako bi natjerala poljoprivrednike da prošire uzgoj na nepoljoprivredna zemljišta s malim učinkom. Prema izvješću kineskog promatrača Erika Mertza, “U kineskim provincijama Jilin, Heilongjiang i Liaoning, dužnosnici su izvijestili da jedan od trećih poljoprivrednika nema dovoljno sjemena i gnojiva za početak sadnje za optimalan proljetni potencijal. Prema izvorima u tim područjima, zapeli su čekajući na sjeme i gnojivo koji su u Kinu uvezeni iz inozemstva – a koji su zapeli u teretnim brodovima koji sjede uz obalu Šangaja.” Šangaj, najveća svjetska kontejnerska luka, nalazi se pod bizarnom potpunom karantenom “Nulta Covida” više od četiri tjedna kojoj se ne nazire kraj. U očajničkom pokušaju KPK da “naruči” povećanu proizvodnju hrane, lokalni dužnosnici CP diljem Kine počeli su pretvarati košarkaške terene, pa čak i ceste u usjeve. Situacija s hranom u Kini tjera državu da uvozi daleko više u vrijeme globalne nestašice, što opet vodi povećavanju svjetske cijene žitarica i hrane.

Afrika je također ozbiljno pogođena sankcijama koje su uvele SAD i izvozom hrane i gnojiva iz Rusije i Ukrajine koji je okončao rat. Trideset pet afričkih zemalja hranu dobiva iz Rusije i Ukrajine. Odatle 22 afričke zemlje uvoze gnojivo. Alternativni pravci ozbiljno nedostaju jer cijene rastu, a ponuda pada. Predviđa se glad.

David M. Beasley, izvršni direktor Svjetskog programa za hranu UN-a, nedavno je izjavio o globalnim procjenama za hranu: “Nema presedana ni približno ovome od Drugog svjetskog rata.” Naime, Bidenovo ministarstvo financija sastavilo je popis najopsežnijih ekonomskih sankcija protiv Rusije i Bjelorusije, vršeći pritisak na EU da ih poslušno slijedi, i provodi sankcije čiji je utjecaj na globalnu opskrbu žitom i gnojivima i energentima i cijenama bio potpuno predvidljiv. To je zapravo bila sankcija za SAD i svjetsku ekonomiju.

Ovo su tek najnoviji primjeri namjerne sabotaže američke vlade u prehrambenom lancu kao dio:

  • Bidenove zelene agende,
  • WEF-a u Davosu,
  • Billa Gatesa i
  • Rockefellerove zaklade,
  • kao dio njihove distopijske eugeničke agende Velikog Reseta.

Tradicionalnu poljoprivredu treba zamijeniti sintetičkom laboratorijskom prehranom od lažnog mesa i proteina skakavaca i crva diljem svijeta. Sve za navodnu slavu kontrole globalne klime. Ovo je stvarno ludo.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
williamengdhal.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button