Uncategorized

Ujedinjeno Kraljevstvo tone sve dublje u Orvelovu distopiju!

Objavljuje Hrvatski Ratnik

Nedavne akcije u Ujedinjenom Kraljevstvu u vezi s privođenjem ljudi zbog širenja ‘netočnih informacija’ naglašavaju zabrinjavajući trend koji prijeti slobodi govora, temeljnom stupu zapadnih demokracija. U pokušaju preuzimanja kontrole nad narativom, Orwellova politika koja se provodi u Ujedinjenom Kraljevstvu mogla bi utjecati na bilo koga u svijetu. Pritom će tehnološki divovi biti prisiljeni zabraniti ‘lažne vijesti’…

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pojačava svoj napad na slobodu govora

Kriminalizirajući otvorenu raspravu i dijeljenje sadržaja na internetu koji se odnosi na nemire u Ujedinjenom Kraljevstvu, nova socijalistička vlada Ujedinjenog Kraljevstva, potpomognuta policijskim snagama, suzbija neslaganje s režimom te potkopava pravo na slobodu izražavanja, što uključuje pravo na kritiziranje i propitivanje državnih institucija.

Pritisak na veću online cenzuru trajao je puno godina, ali s novom vladom dobio je novi zamah koji se ispoljio s nedavnim prosvjedima i nemirima. Ministar znanosti, inovacija i tehnologije otkrio je da on i ministrica unutarnjih poslova rade na uklanjanju sadržaja s interneta koji smatraju ‘štetnim’.

Glavni povod su nedavni društveni nemiri nakon tragičnih incidenata, poput napada nožem u Southportu.

Axel Rudakubana je 18-godišnjak koji je optužen za napad nožem i ubojstvo tri curice stare 6, 7 i 9 godina tijekom plesnog tečaja u Southportu u Engleskoj. Osim optužbi za ubojstvo, Rudakubana se suočava s optužbama za pokušaj ubojstva instruktora joge, poslovnog čovjeka i osmero djece, kao i za posjedovanje kuhinjskog noža sa zakrivljenom oštricom.

Rudakubana je rođen u Cardiffu od roditelja iz Ruande i živio je u Banksu – Lancashire, Engleska. Britanska policija tvrdi da su prve objave u kojima se navodi da je Rudakubana musliman potaknule mržnju na internetu, a tužitelji koriste tvrdnje o ‘dezinformacijama’.

U Cheshireu policija je privela Bernadette “Bernie” Spofforth. Kontroverza je usredotočena na objavu na društvenim mrežama pripisanu Spofforth, u kojoj je identificirala “Alija Al-Shakatija” kao osumnjičenika iz Southporta, opisujući ga kao “tražitelja azila koji je došao u Ujedinjeno Kraljevstvo brodom prošle godine” i tvrdeći da je bio pod nadzorom od strane MI6.

Novi premijer Ujedinjenog Kraljevstva, Keir Starmer, najavio je skoru reviziju Zakona o online sigurnosti te je naglasio da društveni mediji ne smiju biti ‘zona bez zakona’. Gradonačelnik Londona Sadiq Khan, koji je kritizirao Zakon kao neadekvatan te da ga hitno treba revidirati, također je sugerirao da je potrebno više cenzure.

Vlada je dovela Nacionalni informativni tim za internetsku sigurnost kako bi pratili online rasprave. Tim je poznat po cenzuri tijekom pandemije covida kada je točne objave političara i novinara označavao lažnim vijestima samo zato što su kritični prema vladinoj politici.

Povjerenik metropolitanske policije zaprijetio je izručenjem građana iz drugih zemalja koji će biti zatvoreni u Ujedinjenom Kraljevstvu ako britanski režim smatra da njihovi postovi na internetu krše zakone dvoslojnog režima o govoru na internetu.

Izvor: ExposeNews – poveznica ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button