Domovina

Grmoja optužio HDZ za krađu referenduma!”Vitez” Reiner ga izbacio iz Sabora

Saborski zastupnik Nikola Grmoja govorio je na temu prijedloga Zakona o referendumu.

Zastupnik Grmoja je istaknuo kako je njegova stranka MOST tražila e – potpisivanje na referendumu i smanjenje praga od 10%.

Također je istaknuo kako je HDZ odbio sve njihove prijedloge, a ono što je šokantno je da je prihvatio prijedloge od ekstremne ljevice, Radničke fronte, koji idu, ne u smjeru liberalizacije i veće dostupnosti referenduma, nego ide u smjeru ograničavanje referenduma. Prije nego što bilo koja referendumska inicijativa krene u prikupljanje potpisa treba Ustavni sud, sud koji su oni iskrojili trgovinom između HDZ-a i SDP-a, odluči smiju li uopće građani prikupljati potpise – rekao je zastupnik Grmoja. Zastupnika Grmoju je šokiralo kako saborska zastupnica Radničke fronte (ekstremna ljevica) više vjeruje Mlakaru koji je iz redova HDZ-a i koji se lažno predstavljao u Austriji nego hrvatskom narodu.

Također je nazvao navodnu koaliciju HDZ-a, SDSS-a i Radničke fronte anti – koalicijom te je obećao da će se potrudi zaustaviti ovaj prijedlog Zakona koji će hrvatskom narodu uskratiti da na određena pitanja kažu svoj stav.

Replike na govor zastupnika Grmoje tražili su zastupnik Bulj, Troskot, Peović i Borić. U jednom trenutku je povredu poslovnika tražila saborska zastupnica Peović koja je rekla da je dosta s vrijeđanjem i maltretiranjem saborskih zastupnika od zastupnika Grmoje.

Rasprava je eskalirala u svađu pa je potpredsjednik Reiner izbacio zastupnika Grmoju iz sabornice i nije imao pravo se vratiti do kraja rasprave. U raspravi su pale teške riječi, a cijeli video možete pogledati u nastavku.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button