Svijet

Zbog Trumpa ogromni prosvjed u New Yorku. Njujorška policija poručuje da je spremna za sve!

Prošli je tjedan protiv Trumpa podignuta optužnica, čime je postao prvi aktualni ili bivši predsjednik koji se suočava s optužbama za kaznena djela, zbog slučaja isplate novca 2016. porno zvijezdi Stormy Daniels za njezinu šutnju o odnosu s Trumpom.

Donald Trump, bivši predsjednik i favorit za republikanskog kandidata za predsjedničke izbore 2024., pojavit će se pred sudom u utorak gdje će biti upoznat s optužnicom, uzet će mu se otisci prstiju i fotografirati za arhivu te se izjasniti o krivnji što je za SAD povijesni trenutak.

Trump tvrdi da je nevin i na sudu će se izjasniti da nije kriv

U New Yorku se policija sprema na prosvjede te je pripremila stroge mjere osiguranja zbog najavljenih prosvjeda, ali i protuprosvjeda potaknutih današnjim pojavljivanjem Donalda Trumpa pred sudom, gdje će biti uhićen i saslušan zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela.

Za podne po lokalnom vremenu (17 sati po hrvatskom) radikalna republikanska zastupnica Marjorie Taylor Greene zakazala je prosvjed protiv optužnice.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams upozorio je prosvjednike da ne izazivaju nerede

“Naša poruka je jednostavna: kontrolirajte se. New York je naš dom, a ne poligon za vaš gnjev”, poručio je Adams te pozvao Taylor Greene i njezine pristaše da se “pristojno ponašaju”. O najavljenim prosvjedima u New Yorku oglasio se i američki predsjednik Joe Biden, koji je na pitanje je li zabrinut zbog mogućih nereda rekao: “Ne, imam povjerenja u njujoršku policiju”.

Njujorška policija poručuje da je spremna za golemu sigurnosnu operaciju. Navode kako ne očekuju nasilje, ali dodaju kako je 35.000 uniformiranih policajaca u stanju visoke pripravnosti.

Bivši predsjednik Trump je, podsjetimo, pozvao svoje pristaše na prosvjede nakon što je potvrđeno da će biti uhićen i optužen.

Izvor: poskok.info

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button