Gospodarstvo

Zašto cijene rastu (za totalne neznalice) !?

Cijene rastu konstantno već više od dvije godine, a Vlada i njeni novinari sad pronalaze izgovor u velikim maržama trgovaca i ugostitelja. Uvođenje eura je u ovakvoj situaciji bila ludost i kako smo već više puta najavljivali i upozoravali, dovelo je do dodatnog rasta cijena ali problem je što bi cijene i bez eura rasle.

Već u proljeće kada je Europska središnja banka najavila povećano tiskanje novog novca kako bi udovoljila željama vlada koje ubrizgavaju novac na svoja tržišta uslijed suludih mjera za vrijeme koronakrize najavili smo povratak inflacije.

Nažalost sve proteklo vrijeme u EU i u Hrvatskoj se nitko ne bori na pravi način protiv inflacije.

Plenković kao zabavu za mase saziva trgovce da ih ”prisili ” da smanje marže . I još najavljuje nove mjere pomoći sa još većom državnom potrošnjom. Svakom studentu ekonomije je jasno da se tako ne ruši inflacija !

Inflacija je prilagođavanje cijena potražnji. Vlada RH svakih par mjeseci obasipa tržište novim novcem, taj novac gura cijene da rastu. Ironija se obično pobrine za ovakve taktičke manevre Države i Plenkovića pa možemo očekivati da će cijene na kraju biti – još veće.

I tako će biti dok god se Plenković & co. ponašaju kao pijani milijarderi. GRAĐANI PLAĆAJU CIJENU JER HRVATSKU VODI ONAJ KOJEM JE VAŽNIJE DA MU URSULA KAŽE DRAGI NEGO KAKO HRVATI ŽIVE!

A ta Ursula i ostali EU birokrati se ponašaju slično !

Šefica Europske središnje banke, Christine Lagarde, je prvo tvrdila da inflacije nema, pa da je prolazna, a sad će dizati kamatne stope jer je inflacija previsoka.

EU zbog je neozbiljnosti svojih institucija samu sebe prepustila na milost i nemilost financijskim špekulantima, koji su zaključili da je profitabilnije uništiti financijsku stabilnost Europe nego je spašavati.

Činjenica je da što nam više Vlada RH ”pomaže” , inflacija je sve veća!

Podsjećamo, ovo je bilo u rujnu. Vladine mjere protiv inflacije koje vidimo kakav su učinak imale.

Zašto cijene rastu (za totalne neznalice) pogledajte u nastavku:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button