Domovina

”Z” kao Zekanović

Protivno Hrvatskom Ustavu ,Sabor raspravlja o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM.

Iako je jasno da je Vladina odluka protuustavna i da su zastupnici žrtve sukoba predsjednika RH i premijera Plenkovića , vladajući HDZ na sve načine želi ispuniti obećanja koja je očito Plenković dao u Bruxellesu. Plenković se očito neovlašteno naobećavao u Bruxellesu i sada očekuju da Sabor protuustavno djeluje u funkciji njegove karijere.

„Ne možemo dopustiti da hrvatski pravni poredak, hrvatski Ustav, bude kolateralna žrtva i da zbog sukoba dva ega dovedemo u pitanje sve što smo 32 godine gradili”, kazao je Peđa Grbin (Klub SDP) tražeći stanku  na početku sjednice. „Nemojmo dopustiti da zbog silovanje procedure i nečije samovolje to porušimo”, dodao je.

Dario Zurovec (Klub Fokusa, Reformista i nezavisnih ) također smatra da je riječ o silovanju procedure.

„Radi se o običnom prepucavanju predsjednika i premijera u kojem je žrtva Hrvatska, želi se na grub način silovati Ustav”, kazao je. „Jedno veliko da za pomoć Ukrajini ali i veliko ne ako će se zaobilaziti Ustav”, dodao je.

I Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) tvrdi kako je riječ o poštivanju ustavnog poretka.  „Ako netko želi biti Putin u vlastitoj državi, kao što to želi Plenković, to mu neće proći”, izjavio je.

„Plenković i Milanović ponašaju se kao posvađani tinejdžeri oko djevojke”, ustvrdio je Emil Daus (Klub IDS-) i pozvao ih da prestanu nanositi štetu Hrvatskoj.

I Krešo Beljak (Klub HSS-a i RF-a ) kaže da su žrtve obećanja Andreja Plenkovića bez pokrića svjetskim tijelima.

A na konstataciju Darija Hrebaka (Klub HSLS i nezavisnih) kako se ne sjeća da se u ukrajinskom parlamentu za vrijeme Domovinskog rata raspravljalo o birokratskim zavrzlamama, Beljak je kazao da se 1991. u Ukrajini nije raspravljalo u parlamentu, dodavši da su “Ukrajinci zajedno s Rusima bili dobrovoljci i to na srpskoj strani u Domovinskom ratu”.

Marijan Pavliček (Suverenisti) rekao je da interes i sigurnost hrvatskog naroda i države moraju biti na prvom mjestu . „Humanitarna i financijska pomoć Ukrajini da, primiti izbjeglice iz Ukrajine da, međutim dozvoliti obuku ne samo ukrajinske nego bilo koje druge strane vojske koja je trenutno u ratnom sukobu ne”, poručio je Pavliček dodavši da bi se tim potezom hrvatski narod izložio dodatnim rizicima, crta se „meta na čelo”.

Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) smatra  da se „dva brda”, odnosno predsjednik RH i premijer,  moraju dogovoriti a ne stavljati pred zastupnike da se “kao izjašnjavaju jesu li za Ukrajinu ili Rusiju”. „Mi smo se jasno izjasnili za Ukrajinu”, ustvrdio je.

Nakon toga se javio Plenkovićev zec iz šešira.

“Ili ste za Ukrajinu ili objesite ispred svojih ureda znak ‘Z’”, rekao je hrvatski Magellan Hrvoje Zekanović (HDS).

Očito je da Plenkovićeva dvorska luda, sjajno obavlja svoj posao. Za svako banaliziranje, podilaženje niskim strastima, pojednostavljivanje i jednostavno- zaglupljivanje, koje je Plenkoviću pa čak i Jandrokoviću ispod časti, tu je Hrvoje Zekanović.

Zastupnici Mosta su odbili sudjelovati u ovoj protuustavnoj raspravi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button