Izbor uredništvaVideo

Fra Dario Galić: Crkva treba pozivati na molitvu, post i pokoru, a ne na cijepljenje…

Ono što je problematično u vremenu u kojemu živimo je to da se Crkva pogubila i ne zna koja je njena uloga u tomu svemu. Što se zbiva sa Crkvom i je li se snašla u ovom ludom vremenu pandemije.

Crkvu koju je stvorio Isus Krist kroz stoljeća je formirala herojska vjera svetaca i krv mučenika. To je vječna, nepromjenjiva i nepobjediva Kristova Crkva. Ona nije rob relativizma niti se okreće kako vjetar puše, te točno zna što je “Istina”

Dok se svakodnevno pitamo što se događa s našom vjerom, što se događa s Crkvom, najbolje se sjetiti kako je živio sv. Franjo asiški. Nevjerojatno je kako je njegov život, i to kako se on postavljao u životnim kušnjama i izazovima, odgovor na sva današnja pitanja. Svetac koji je svojim životom popravio Crkvu. Nije ju rušio premda je bila ranjena, posrnula u grijehu, zalutala u vodstvu. On je posvema slijedio Krista i tako Crkvu iznutra popravljao.

SVETI FRANJO ASIŠKI | OFS ISTRA

U vremenu u kojem živimo, ovom ludom vremenu pandemije, izostaje pravi odgovor kršćanske vjere na čitavu ovu situaciju. Čuli smo mnogo puta da crkveni poglavari pozivaju na cijepljenje, i to je u redu.

Ne niječemo medicinska dostignuća niti treba prešutjeti nadljudski trud medicinskoga osoblja. Hvala im i Bog im ustrajnost dao. Zdrav razum nam govori kako pandemija postoji – i to ne želimo nijekati. No, isto tako zdrav razum nam govori da je pandemija poligon za, u najmanju ruku, mutne procese na svjetskoj sceni. Dakle, ne niječemo pandemiju i bol ljudi, ali glasno i oštro niječemo teror nad ljudskom savjesti koju nam je Bog dao i niječemo nametnutu mantru ponašanja koja se kreira u centrima moći.

Svatko neka u svojoj slobodi radi ono što misli da je ispravno.

Ali gdje su glasovi iz crkve, čast izuzecima, koji pozivaju na pokoru, molitvu i post.

Danas upravo to izostaje, izostaje poziv crkvenih ljudi, naših biskupa i kardinala, da usmjeravaju nas kršćane prvenstveno u vjeri, u pokori u žrtvi.

Ovo što se nama danas u svijetu događa je plod našeg izbora. Naša snaga nije u nama niti u nekom cjepivu već je naša snaga u Kristu Gospodinu.

U emisiji Agape koja se emitira na međugorskom radiju Mir Međugorje, koju uređuje poznati franjevac fra. Mario Knezović gost emisije je bio mladi svećenik fra. Dario Galić svećenik koji je na župi u Širokom Brijegu.

U emisiji su otvorene mnoge zanimljive teme koje su većinom cenzurirane po svim društvenim mrežama pa tako i u javnosti. Bogu hvala na ovakvim emisijama jer narod mora znati sve vezano za za pandemiju i sve drugo što se vješto krije od naroda. Mi vam donosimo kratki isječak koja se dotiče ovog ludog vremena pandemije. Obvezno poslušajte.

https://www.youtube.com/watch?v=syhdErkBSXA

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button