DomovinaVideo

VIDEO: Prijete studentima zbog covid potvrda?! Popisuju ih na ”bijeli papir i zovu na informativne razgovore

Na pojedinim fakultetima oni studenti koji odbijaju pokazati nadležnima Covid potvrde, bivaju popisivani i pozivani na ispitivanja i informativne razgovore, što neodoljivo podsjeća na najmračnija vremena iz naše povijesti.

Filip Horvat, student s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta za televiziju Z1 ispričao nam je ukratko kako to izgleda. Njega su, naime, dekan i glavna tajnica tog fakulteta upozorili što će se dogoditi ako se nastavi tako ponašati, ukoliko se njegovo ponašanje ne promjeni, točnije – ukoliko on i dalje ne bude htio pokazivati Covid potvrdu ili druge potvrde o Covidu.

Htjeli su ga, po njegovim riječima upoznati s time koje bi posljedice mogle biti ukoliko se to njegovo ponašanje ne promijeni. Filip je u svojoj izjavi za Z1 televiziju rekao: „Dakle, vi dolazite na ulaz u fakultet i portir, čistačica ili bilo tko tko je nadležan od strane dekana da pregledava te Covid potvrde vas traži potvrdu.

Ako je ne želite pokazati, morate predočiti studentsku iskaznicu i nakon što to napravite, na običan A4 papir se zapisuje vaše ime i prezime gdje piše datum, piše redni broj na kojem ste se, eto, našli u tom trenutku i to je zapravo taj popis. Ja kad sam vidio popis, tražio sam da ga slikam mobitelom, međutim na to sam dobio odgovor da ne smijem.“

  • „Kako objašnjavaš činjenicu da se tebe prisiljava da pristaneš na sustav Covid potvrda, a vama studentima se ne želi dati informacija tko sjedi u tom Fakultetskom vijeću?“, upitao ga je novinar.

„Da, to vijeće donosi odluke koje se odnose na nas, a mi ne znamo tko donosi te odluke. To je malo zabrinjavajuće.“, rekao je Filip te dodao: „Prvog dana nastave, 10. siječnja ove godine ja sam pitao što se događa s tim popisom i dobio odgovor da će biti proslijeđen dekanu.“

Rafael Dubrović s Kineziološkog fakulteta došao je podržati svoje kolege s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. „Neki su fakulteti uveli potvrde, neki ne, ovisno o odlukama dekana. No, smatram da oni koji su to uveli ništa neće postići time, jer to nema veze sa javno-zdravstvenom zaštitom. Svima nam je jasno da se ovdje radi o klasičnom zastrašivanju studenata. Iako brojni studenti ulaze na fakultet bez pokazivanja potvrda, uzeli su jednog kao primjer drugima, kako bi ga zastrašili i to su klasične metode zastrašivanja. Uzme se jednog za primjer kako bi ga se kaznilo i time umirilo druge koji se ne slažu s njihovim nametnutim mjerama“.

Svi znamo kako se ovakvim i sličnim metodama zastrašivanja o kojima su javno progovorili Filip Horvat i Rafael Dubrović želi na vrlo perfidne načine slomiti otpor građana represiji.

Dragi naši studenti, ne dajte se slomiti. Imate samo jednu mladost i zaslužili ste je proživjeti kao slobodni ljudi, a ne kao poslušne sluge i robovi!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button