Izbor uredništva

Zbog čega je Fox News prekinuo suradnju sa svojim najpoznatijim novinarom Tucker Carlsonom!?

Jedan od posljednjih istinskih novinara iz mainstreama, Fox Newsov Tucker Carlson, prekinuo je suradnju s tom medijskom kućom. Službeni dopis kaže da se radi o sporazumnom raskidu, no činjenice da Carlson nije imao oproštajnu emisiju te da se raskid dogodio tako naprasito ukazuju na to da postoje velike šanse da se radi o tihom otkazu Fox Newsa svom najgledanijem novinaru.

Očekivana negativna reakcija javnosti dogodila se samo par sati nakon objave ove vijesti kada su Foxove dionice počele strmoglavo padati.

Podsjećamo da smo sličan scenarij gledali nedavno u medijskoj kući Project Veritas, koja je podjednako naglo otpustila jednog od svojih glavnih novinara, Jamesa O’Keefea, i to tik nakon što je njegov tim razotkrio skandalozna priznanja Pfizerovog visokorangiranog zaposlenika .

Carlson je, kao što znaju oni koji su ga imali sreće gledati, na sličan odvažan i nepotkupljiv način udarao po lažima ovog našeg kaotičnog doba i kontinuirano se izlagao u borbi za istinu, čineći tako jedan od rijetkih svjetionika istine u prljavom mainstream medijskom prostoru (https://www.youtube.com/watch?v=t9eN19qkZRk).

Čini se kako je ovo još jedan primjer udaranja mainstream korporatizma na nepodobnog pojedinca; na čovjeka koji se u ovom nebuloznom vremenu usudi reći da je dva i dva četiri, da se interesne grupacije moćnika nemaju pravo poigravati sa sudbinama pojedinaca, da je bilo dosta udaranja po slobodnom govoru i kritičkom mišljenju.

Carlson je u svojim popularnim nastupima, kojima je postao jedna od najgledanijih ličnosti u cijelom SAD-u, očito stao na žulj nekome kome nije smio, na sličan način kako je to nedavno učinio i O’Keefe, a takvo olako rješavanje ljudi, kojim dotične kuće de facto čine poslovni suicid, ilustrira kolika je moć onih kojima takvi hrabri pojedinci smetaju.

Ilustrirano nam je kroz ovo i kako su pojedinci ti koji mogu i moraju stvoriti protutežu kolektivističkim i globalističkim tendencijama trenutnih zapadnih vlasti – ne samo prokazujući njihove laži, manipulacije te antidemokratske i antihumane poteze, već i samim činom individualnog kritičkog mišljenja i slobodnog govora.

Nitko ne može stati na kraj globalističkim interesnim grupacijama osim pojedinaca koji svojim znanjem i shvaćanjem fenomena oko sebe ne pristaju biti sredstvo nečijih nakaradnih utopijskih ciljeva.

Pojedinac je još jednom, kao i toliko puta kroz povijest, paradoksalno nemoćan pred igrarijama vlastodržaca i najmoćniji da tim igrarijama na koncu stane na kraj. Da tomu nije tako, zasigurno ne bi bilo toliko truda ulagano u ušutkavanje i deklasiranje nepodobnih pojedinaca.

Izvor: Sapere Aude

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button