Svijet

Video: U Ottawi sve napetije. Stariji muškarac uhićen i stavljen u lisice!

Stariji muškarac je uhićen u Ottawi i stavljen u lisice jer je u nedjelju trubio u znak podrške demonstrantima, dan prije nego što je sudac zabranio trube. U u glavnom gradu Kanade još uvijek traju prosvjedi protiv obaveznog cijeljenja protiv COVID-19.

Slučajni prolaznik snimio je dok su dvojica policajaca zaustavila Gerryja Charleboisa (78) jer je trubio.

‘Što je pogriješio?’ upitao je prolaznik. ‘To nije tvoja brige, čovječe’, odgovorio je jedan policajac.

Na kraju je policajac u plavoj kirurškoj maski zgrabio Charleboisa i pokušao ga obuzdati, spustivši cijepljenog pradjeda na koljena nasred ulice prije nego što ga je lisicama vezao za kombi, javlja Daily Mail.

Sudac Vrhovnog suda Ontarija u ponedjeljak je privremeno zabranio trube i trube na 10 dana, odgovarajući na tužbu stanovnice centra grada koja je tijekom prosvjeda koji su započeli 29. siječnja izmjerila buku u svom stanu na više od 80 decibela.

Svakodnevne demonstracije, koje se održavaju 11. dana, započele su kao prosvjed protiv zahtjeva za cjepivom za kamiondžije koji ulaze u zemlju kopnenim putem, ali su se od tada proširile i pozvale na ukidanje gotovo svih ograničenja vezanih uz COVID.

Oni su se pojačali u utorak, kada su demonstranti blokirali most Ambasador između Detroita i Windsora u Ontariju – najprometniji granični prijelaz između SAD-a i Kanade koji nosi 25 posto ukupne trgovine između dviju zemalja.

Zastupnik iz Quebeca Joël Lightbound, član stranke premijera Justina Trudeaua, podnio je ostavku u utorak nakon što je optužio premijera da dijeli narod Kanade, rekavši da je odgovor savezne vlade na pandemiju postao ‘politiziran’ i ‘podijelio’.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
teleskop

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button