Domovina

Beroš izbacuje dr. Lauca iz Znanstvenog savjeta Vlade RH…

Nakon što je dr. Gordan Lauc pozvao na prosvjede protiv obveznih covid potvrda, te vladu optužio za pranje mozgova,  ministar zdravstva Vili Beroš najavio je njegovo izbacivanje  iz Znanstvenog savjeta Vlade RH.

-Do sada sam branio njegovo pravo da iznosi svoje mišljenje i stav. Nije problem što ima DRUGAČIJE mišljenje, ali kad njegovo djelovanje usmjereno u nekoliko pravaca, a to je propitivanje cijepljenja mlađih osoba, činjenica da zagovara ukidanje mjera na vrhu 4. vala, njegov poziv na okupljanja i prosvjede je ono što me brine; najmanje što vladu optužuje za diktatorstvo, ali obmanjuje javnost i u ovom trenutku ga više ne branim”, poručio je Beroš i dodao da Lauc obmanjuje javnost, donosi paraf.hr.

“Vjerujem da će mu se vlada zahvaliti na aktivnostima i dosadašnjem djelovanju u Znanstvenom savjetu”, dodao je.

Ovo je samo dio izjave dr. Lauca, cijelu možete pročitati OVDJE.

‘Dio ljudi se boji i traži da ih „vođa čopora“, tj. danas Vlada, zaštiti. Dobar vođa naravno mora pokazati brigu i zato sve Vlade s vremenom uvode sve sumanutije i sumanutije „mjere“. Kada su u Kini Wuhan stavili u strogu karantenu čitav zapad se zgražao, no danas ako niste cijepljeni, u Austriji ste osuđeni na kućni pritvor uz prijetnju visokih kazni, a u Australiji otvoreno najavljuju da će „vam zagorčati život“.

Naša Vlada je napravila ono što je najbolje za njih. Uveli su „mjere“ koje će zadovoljiti one koji se boje, a onima koji se protive tim mjerama samo trebaju pokazati na Sloveniju, Italiju ili Austriju i reći da su oni zapravo uveli puno blaže mjere. I naša Vlada zna da mjere koje uvode nemaju nikakav značajan utjecaj na epidemiju. To sam im osobno ponovio više puta i jako su me dobro čuli.

Osim toga, dovoljno je pogledati u susjedstvo i vidjeti da Austrija i Slovenija usprkos puno širem i pametnijem cijepljenju (oni su cijepili puno više najstarijih od nas), vrlo strogim mjerama u prošlosti i široko implementiranim covid-propusnicama imaju isti, ili još i gori tijek epidemije od nas. Danas je potpuno jasno da su bilo kakve „mjere“ na tijek epidemije imale potpuno zanemariv utjecaj. Štoviše, da smo ih sve ukinuli još početkom godine, sada bi nam bilo puno bolje nego što je.’

Ukoliko Vlada RH ovo uistinu učini, to će biti još jedan u nizu kratkovidnih i suludih poteza koji će samo još više naelektrizirati dio javnosti i dodatno narušiti povjerenje u Vladu i Stožer. Ako to doista učine, bit će to gašenje vatre benzinom.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button