Izbor uredništva

(Video) Još jedan “bolesni” video iz Kanade. U promoviranje cijepljenja djece uključili tzv. Baku Božićnjak

Još jedan bolesni video koji propagira cijepljenje djece dolazi sa zapada. Ponovno iz Kanade. Nakon srcedrapajućih priča o tinejdžerima kojima roditelji ne dozvoljavaju da se cijepe, o čemu smo pisali OVDJE, ili kada je na scenu stupio kanadski premijer Justin Trudeau, sada u ovu propagandu uključuju tzv. Baku Božićnjak.

Zamislite što im sve neće pasti na pamet samo kako bi cijepili našu djecu.

Opravdano se pitati zašto se toliko inzistira na cijepljenju djece i mladih?

Narativ glede potrebe cijepljenja jako se promijenio. U početku se isticalo kako je potrebno cijepiti naše starije i bolesne članove. Oni su bili, kako se tvrdilo, jedini ozbiljnije ugroženi od Covida 19. Nakon što se krenulo s cijepljenjem starijih i bolesnijih članova našega društva, polako se počela spuštati dobna granica onih koji bi se trebali cijepiti. Odrasla dob. Pa mladi. Pa djeca iznad 12 godina. Pa djeca iznad 5 godina.

Ako znamo da djeca i mladi uglavnom nisu ugroženi od Covida 19, i ako znamo da će eventualno masovnije cijepljenje djece i mladih imati mali učinak na broj umrlih, opravdano se pitati zašto se toliko inzistira na cijepljenju djece i mladih?

Tolikim forsiranjem cijepljenja, koje službeni pandemijski stručnjaci ponavljaju poput mantre, u zgodno i u nezgodno vrijeme, stvara se dojam da je cilj statistika (tko zna zbog kojih razloga), a ne zdravlje i cjelovito dobro čovjeka.  

Pitanje opravdanosti cjepiva dodatno dobiva na težini, ako znamo da je djelotvornost cjepiva veoma razočaravajuća. Unatoč početnim obećanjima glede učinkovitosti cjepiva, sada možemo ustanoviti:

Cjepivo ne čuva od zaraze!

Ne sprječava prenošenje virusa!

Nije jamstvo da osoba neće završiti na respiratoru, niti je jamstvo da neće umrijeti od ili s Covidom!

Jesu li spremni preuzeti na sebe odgovornost za eventualne posljedice cjepiva?

Jesu li spremni, svi oni koji danas srčano potiču na cijepljenje, među kojima su brojni liječnici, epidemiolozi, drugi znanstvenici, javne osobe, crkvene osobe, preuzeti na sebe odgovornost za eventualne posljedice cjepiva? Naime, iako kod mnogih postoji bezrezervno povjerenje u službeni narativ kojim se jamči sigurnost cjepiva, što ako nam bliža ili daljnja budućnost pokaže da je procjena bila kriva?

Na temelju kojih sigurnosti pojedinci mogu stoga tako olako poticati, ili čak prisiljavati ljude da se cijepe eksperimentalnim cjepivom? Još jednom ću postaviti pitanje: Jesu li spremni, osobito „ljubavlju obuzeti“ nagovaratelji na cijepljenje, u slučaju ozbiljnih nuspojava, preuzeti odgovornost za eventualne žrtve ovoga eksperimentalnog cjepiva? Posebnu odgovornost imaju oni nagovaratelji kojima ljudi vjeruju zbog njihova znanstvenoga, moralnoga ili duhovnoga autoriteta.

Izložiti djecu eksperimentalnom cjepivu, pritom nedovoljno poznavajući njegove ishode, a znajući da djeca nisu ugrožena od Covida 19, može se nazvati pravim zločinom nad djecom.

Jesmo li svjesni vlastite odgovornosti u ovom bremenitom povijesnom trenutku?

Vratimo se na promotivni video sa tzv. Bakom Božićnjak

Nepošteno targetiranje djece i nagovaranje nerizičnih skupina na cijepljenje sa ovim video uratkom je otišlo korak dalje. Treba pojasniti kako djeca ove poruke gledaju iz drukčijeg kuta i sigurno misle da ako će pratiti uputstva “djeda božićnjaka ili bake božićnjak” sigurno će dobiti dobar poklon jer su bili dobra djeca.

Ovo je strašno i nedopustivo, pogotovo sada kada već i ptice na grani znaju kako je cjepivo rizično za djecu i mlade (pogotovo muški spol) a da obična maska ne spriječava prijenos covid-19.

Ovo je propaganda na kvadrat a ne skrb o zdravlju građana.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button