Domovina

Grmoja u RTL direktu: Želim pravo birati što će se učiti moju djecu

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja suočio se sa neviđenom medijskom hajkom nakon što je spomenuo donošenje Antipedofilskog zakona i zabranu “LGBTQ propagande” maloljetnicima.

Organizatori Pridea su također za incidente optužili Grmoju i Petrova koji su navodno svojim izjavama raspirivali ”mržnju” prema sudionicam Pridea. Grmoja i Petrov su pak odgovorili da će zbog toga tužiti organizatore Pridea zbog neistina koje su iznijeli te napadima zbog stavova koji su iznijeli.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja je komentirao u RTL Direktu svoju izjavu u kojoj je u istoj rečenici spomenuo pedofile i LGBT zajednicu.

”Postoje u rečenicama zarezi. U istoj rečenici sam spomenuo, ali ne osobe homoseksualnih skolnosti. Napisao sam desetke statusa u kojima pozivam da svakog čovjeka neovisno o uvjerenjima i seksualnoj orijentaciji trebamo poštovati. Ali s druge strane se sručila jedna haranga na mene zbog toga. Ja  želim samo jedno, da se pedofili oštrije kažnjavaju i želim da se mojoj djeci ne nameću seksualni i pornografski
sadržaji. To je uostalom i kazneno djelo, ali da ne nameće i određena propadaganda”, rekao je Grmoja.

Upitan je što je propaganda.

”To je jako kompleksna tema. Reći ću što ja smatram propagandom. Jedan od autora rodne ideologije  Michel Foucault je čovjek koji je zagovarao legalizaciju pedofilije i koji je ’77. u Francuskoj  pokrenuo peticiju za legalizaciju pedofilije. On je jedan od autora ideologije prema kojoj je rod društveni konstrukt”, dodao je Grmoja. 

Propagandom smatra određena zalaganja LGBT+ osoba. Kao primjer navodi udrugu Queer Zagreb koja je, kaže, u Zagreb dovela čovjeka koji tvrdi da treba legalizirati pedofiliju. Tvrdi kako nije rekao da treba zabraniti LGBT zajednicu. 

”Propaganda može biti nametanje nečega što je pseudoznanstveno ili neznanstveno. U Španjolskoj stranka slična Možemo zagovara to da djeca od 14 godina mogu sama odabrati kojeg su roda, bez psiholoških  razgovora i zdravstvenih testiranja. To su stvari koje nas čekaju”, rekao je Grmoja. 

Poriče da je on pokrenuo ovu raspravu, nego kaže da je odgovorio na pitanje novinara. 

”I zakuhala se ova priča koja traje danima. Kada zakon bude gotov očekujem da se ispričaju svi koji su me napadali. A za par godina kad sve što se događa na zapadu, možda u jačoj mjeri dođe, vidjet će o čemu sam govorio”, izjavio je saborski zastupnik. 

Na Europskom prvenstvu u nogometu zbog mađarskih ideja, marketiške firme i oglašivači odgovorili su duginim bojama. 

”To je licemjerje korporacija koju borbu za prava koriste da ostave profit. Imali smo situaciji klečanja na utakmicama, gdje se tražilo od hrvatske reprezentacije da kleči. Zašto? Gdje smo mi sudjelovali u gaženju prava Afroameričke zajednice ili
crnaca bilo gdje? Eduardo da Silva je bio jedan od naših omiljenih reprezentativaca. Studirao sam u Zadru, Juby Johnson je bio kralj zadarske publike”, napominje Grmoja. 

Rekao je kako nema problema s LGBT zastavom. Kaže kako je dokaz da nema ništa protiv LGBT osoba i njegova fotografija s Marinom Orsag koja je deklarirana lezbijka. 

”Bio sam pozvan na roastanje. Jedan sam od rijetkih političara koji se odazvao. Sjedio sam u stolici, a oni su se sa mnom sprdali”, rekao je Grmoja. 

LGBT zajednicu je ”povrijedilo” Grmojino uvjerenje da je propaganda zalaganje za prava LGBT zajednice. Jedan je od ciljeva i da  se djeca koja su sama homoseksualne orijentacije ne osjećaju isključeno u svojoj zajednici. Na takvu tezu, Grmoja je rekao:

”Agresivne LGBT udruge zahtijevaju da uđe seksualni odgoj u škole gdje bi se djecu učilo da je spol društveni konstrukt. Imamo i Hubbarda koji je kao muškarac bio prosječni dizač utega i sad je on odjednom odlučio da je žena i sad će nastupati u ženskoj konkurenciji koju će potući”. 

”Ja mislim da biološke datosti postoje, da one nisu društveni konstrukt. Ja se s tom ideologijom ne slažem. Bit ću protiv nje i  neću nikom dopustiti da me naziva homofobom. Ja to nisam”, odlučno je rekao Mostov političar.

Kada je spomenuta usporedba s vjeronaukom, Grmoja je rekao da svatko može izabrati hoće li djecu slati na vjeronauk. 

”Želim pravo birati što će se učiti moju djecu. Ja ni sada ne učim svoje dijete da ikoga smatra manje vrijednim. I svaki dobar i pristojan čovjek u gay paradi je meni bliži od divljaka koji su ih napali. Samo da se zna”, kazao je Grmoja. 

Inače, unatoč medijskoj blokadi i žustrim napadima gotovo svih ”mainstream medija”, Grmoja i Petrov dobivaju ogromnu podršku na društvenim mrežama za svoju inicijativu pa očekujemo daljnje korake zastupnika Mosta i da li će možda krenuti u prikupljanje potpisa za referendum za donošenje Antipedofilskog zakona jer je očito da vladajauća ”demokršćanska” garnitura neće poduprijeti navedeni prijedlog zakona.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button