Domovina

Mlađi brat Stjepe Bartulice doživio teški infarkt: Svećenik je i ima 49 godina

Zastupnik Stjepo Bartulica i njegova obitelj prolaze kroz teško razdoblje. Bartuličin mlađi brat, 49-godišnji Angelo Bartulica, katolički svećenik iznenada se u petak srušio doživjevši težak infarkt. Trenutno je u komi. Smješten je bolnici u Banja Luci.

Stjepo Bartulica ima tri mlađa brata i jednu sestru. Dva njegova brata su svećenici. Angelo Bartulica svećenik je Banjolučke biskupije u BiH gdje je došao na službu na poziv sadašnjeg biskupa u miru – mons. Franje Komarice. Zbog teškog stanja Angela Bartulice, danas je iz SAD-a stigla i njegova majka. Inače, otac Stjepe Bartulice završio je medicinu, a majka psihologiju i menadžment. Nakon završetka studija, odselili su se u SAD. Tamo je otac završio specijalizaciju iz psihijatrije. Bartulica je najstariji od petero braće i sestara, javlja Narod.hr.

“Braća su dijecezanski svećenici, zaređeni u Kanzas Cityju. Najmlađi je završio gimnaziju na Šalati. Bio je u Hrvatskoj za vrijeme školovanja, a ja sam mu bio skrbnik umjesto roditelja dok je boravio u Zagrebu. Sad je župnik u Kanzas Cityju. Drugi je isto tamo zaređen i bio je tamo desetak godina. Sad je spletom okolnosti završio u Banja Luci. Htio je ići u misije u Africi, ali je na poziv završio kod biskupa Franje Komarice. Sretan je tamo”, ispričao je o braći svećenicima Bartulica gostujući u podkastu Željke Markić.

Angelo, koji se nalazi u Banja Luci, je brat koji je doživio infarkt i trenutno je u teškom stanju.

Pričao je i o supruzi koja je iz Splita. Studirala je pravo i upoznali su se u Palmotićevoj u Zagrebu 1996. godine. Imaju četvero djece, četiri sina, danas u dobi od 8 do 24 godine.

Sjepo Bartulica iskreno je u intervjuu govorio o svom životu, Domovinskom pokretu, briselskom HDZ-u, klijentelizmu unutar Hrvatske politike, lošem modelu financiranja stranaka i civilnog društva, o saborskom mandatu, ekonomiji, pozitivnim primjerima privatizacije i pozivu na povratak mladih u domovinu.

Izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button