Domovina

Evo zašto se stidimo današnje Plenkovićeve Hrvatske. Pročitajte….

Ovaj tekst daje jedan slikovit opis Plenkovićeve hrvatske, te kako je Bakir nimalo diplomatski prevario premijera Plenkovića i Radmana. I napisan je upravo zbog njih dvojice da shvate otprilike što ne VIDE i gdje griješe.

Prije nekoliko godina, jedan naš čitatelj obratio nam se sa svojim pravnim slučajem kojeg ćemo za potrebe plastičnog pojašnjenja g. Plenkoviću i g. Radmanu, koliko je njihov pristup zapravo naivan, ovdje prikazati u tekstu.

Piše: poskok.info

Gospodinu koji se za potrebe ovog teksta zove recimo Hrvoje Herceg, dogodila se pljačka vlasništva. Čovjek  prevarant istog imena, dio šire mafije, uknjižio se na njegovu nekretninu.

Lik je promijenio ime i prezime u Hrvoje Herceg, mafija koja ga je angažirala našla je čovjeka istog datuma rođenja, i on je s takvom osobnom iskaznicom u katastru, odigrao nekakav fol s djelatnicom, i ova kad je vidjela datum rođenja i ime, uknjižila je potpuno krivog čovjeka  i njegov OIB i njegovu osobnu, na vlasništvo nekretnine koja pripada našem stvarnom Hrvoju Hercegu.

Potom je mafija poslala pismo dotičnome, usmenu poruku, da ako želi da se isti skine s nekretnine, da ih “obešteti” ili nagradi drugom , manjom nekretninom ili u protuvrijednosti 100.000 eura. Stan sam po sebi je vrijedio oko 250.000 eura.

Stvarni Hrvoje potom se obraća odvjetniku i kreće mukotrpna parnica koja je trajala 7 godina. Sud je vijećao koji Hrvoje ima pravo upisa na nekretninu, dokazivali su se ugovori, pravo vlasništva i na kraju je sud odlučio da je pravi Hrvoje vlasnik nekretnine.

Nakon što je sud donio tu odluku, prevarant Hrvoje je završio na sudu i dobio je kaznu zatvora od tri godine. Koja je smanjena na godinu i pol i produžena uvjetnom.

Kako bi to izgledalo u slučaju Plenkovića i Radmana? 

Plenković bi i nakon presude pozivao Hrvoja i lažnog Hrvoja da se dogovore?

Radman bi kazao da nije dobro da lažni Hrvoje i dalje koristi tuđu nekretninu i ucjenjuje?

RH Vlada bi dala iskaz da snažno podupire pravog Hrvoja u njegovoj borbi za svojom nekretninom i da nekako s Hrvojem pokuša dogovoriti da se iseli?

Naime kada je sve ovo čuo lažni Hrvoje, i kada je shvatio da sudska presuda Plenkoviću i Radmanu ne znači ništa, on nije htio izići iz tuđe nekretnine, i nastavio je ucjenjivati,  a policija kad je čula da Plenković i Radman pozivaju na dogovor, a ne na izvršenje punomoćne presude,  odustala bi od deložacije.

Sada ćemo pojasniti Plenkoviću i Radmanu gdje oni griješe:

Sve godine prije ovih godina, HDZ je davao deklarativnu potporu HDZ-u BIH oko borbe za pravo na vlastitu zemlju i prava koja im Ustav njihove zemlje jamči. No svo to vrijeme nije postojala PRESUDA Ustavnog suda BIH koja nalaže Bakiru da se iseli iz Hrvojevog stana, i hitno sva ta mjesta prepusti Hrvatima, u srpskom domu Srbima a u židovskom domu Židovima.

Deklarativna, neakcijska potpora HDZ-a RH HDZ-u BIH mogla se razumijeti u to doba bez punomoćne presude.

Kada je Ustavni sud donio punomoćnu presudu da se SDA ima iseliti iz klubova NeBošnjaka, i da oni pripadaju tim narodima a ne Bošnjacima HDZ RH uopće nije promijenio pristup.

Nastavio je i dalje s deklarativnom potporom.

OHR nije zaustavio Bakira da sudjeluje u pregovorima. Niti mu je zaprijetio sankcijama.

A Bakir vidjevši mlaku reakciju Plenkovića i Radmana i OHR koji mu daje mig da ide do kraja ne samo da se nije iselio iz tuđe kuće, nego je nastavio ucjenjivati.

Tražio je , u zamjenu da se iseli iz hrvatskog doma, da ga se obešteti tako što  će se pazite sad: Taj hrvatski dom jednostavno srušiti. Obesmislite će se njegova kvadrstura i volumen.

U trenutku kada je Bakir postavio ovaj zahtjev i obrušio se na pregovore RH Vlada je morala vidjeti red flag. OHR je morao isti tren smijeniti Bakira Izetbegovića i zabraniti mu politički rad jer je doslovce lik kazao sljedeće:

Ako je već Ustavni sud presudio da Hrvati sami konzumiraju svoj hrvatski klub, bez da ih mi ucjenjujemo i prodiremo u taj klub, onda je vrijeme da se sruši Ustav. Ja predlažem da se sruši smisao Doma naroda, dakle rušim Ustav.

Iako je ponavljao iz dana u dan da traži rušenje ustavne kategorije Doma naroda, svi hrvatski predstavnici su nastavljali pregovarati s njim a Schmidt je poslovično šutio.

Pregovarati s čovjekom koji ti je godinama uzurpirao tvoju imovinu, uselio se u nju, i sada , kao uvjet da iziđe iz nje traži da ju srušiš, jer te ne može gledati u njoj, nd prihvaća da uopće postojiš pored njega što je to? Je li to potpora Hrvatima? Čović je ponavljao da je Dom naroda ustavna kategorija ali nije javno postavio pitanje što bi se njemu dogodilo da javno traži dokidanje neke ustavne kategorije. Nije uopće vršio pritisak na Schmidta. Za to vrijem Komšić je prijetio Schmidtu: Ili nameći zakon Srbima ili odlazi iz BIH. I Schmidt je nametnuo zakon.

Plenkoviću je ovo sve navodno jasno no on nakon ovih ucjena s uzurpatorom odlazi u Dubrovnik. I umjesto da Izetbegoviću zaprijeti prvo tajno a potom javno da će u slučaju da ako ne pristani izići iz tuđe kuće, nakon presude, Hrvatska prestati biti partner Sarajevu, da će uvesti vize FBIH ako Bakir blokira deložaciju Bošnjaka iz hrvatskog doma, da će učiniti sve da mu zagorča život, da će vize uvesti samo ako se Bakir usudi kandidirati Komšića budući da je presuda istog suda kazala da i Komšić ako želi biti izabran mora imati moć veta koju će mu dati Hrvati,što znači da g Hrvati moraju izabrati.

Umjesto dakle takvog Plenkovića dolazimo do nove spoznaje. Izetbegović je obradio hrvatskog premijera. Taj smušeni diplomat vraća se iz Dubrovnika, i donosi sa sobom praktički Bakirovu argumentaciju:

“Ja bi izišao iz tog hrvatskog doma da mi Milanović nije poručio da uzmem sapun i da se operem”

Samo tu rečenicu , tvrdi Plenković, da Milanović nije rekao , Bakir bi se iselio.

Hrvatski premijer dakle i dalje negira presudu, koja je jasna i nedvosmislena, i dalje poštuej Bakirove ucjene oko uvjeta izlaska iz doma za koji je dobio rješenje o deložaciji i idalje daje “snažnu i nedvosmislenu potporu” borbi Hrvata da isele Bakira iz svoje kuće, iako za to imaju pravomoćno rješenje koje čeka da bude izvršeno.

Plenković s takvim pristupom ismijava svu svoju karijeru. Objavljuje smrt hrvatakoj  diplomaciji i sramotu hrvatskog državništva stavlja na pijedestal svjetske piramide nebitnosti.

Drugi lider u Hrvata, Milanović , shvativši što se dogodilo kaže sljedeće: Gle, taj narod dolje maltretiraju, interes je Hrvatske da ga ne maltretiraju i da on slobodno uživa svoju imovinu. Ta nije malo taj narod dao zs tu državu. Idemo ovako, neka nam sada ovi koji su autoritet Bakru, dokažu da su nam partneri, tražimo od njih da ga isele. Da taj klipan , prao se on sapunom ili mirao se parfemom , ispoštuje sud BIH. Neka se iseli prema presudi. Samo to tražimo. Ne ucjenjujemo nego tražimo. A mi potpisujemo što oni god pred nas stave. A to su puno veće stvari.

Potom opet nastupaju Plenković i Radman harmoničnom pjesmom:

Kme kme kme

Please, please, please.

no, no , no .

Ljutit će se Gospodari Prstenova…

I tako je to danas u Pereciji. Čista izdajnička harmonija.

U državi za koju su izginuli najbolji sinovi otaca svojih  a koju vode preplašeni nerdovi koji se muškarcima tek u šali zovu.

Nas je stid ovakve plenkave i  njonjave,  do grlića preplašene, nekad slavne Hrvatske.

A vas?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button